25 млн. лв. за големите проекти на Севлиево са отишли към едни и същи фирми
Едно и също обединение проектира, построи, дострои и експлоатира сепариращата инсталация в Севлиево

източник: zaistinata

Големите инфраструктурни проекти в Севлиево през последните години се изпълняват от едни и същи дружества. Самостоятелно или в обединение от 2015 г. досега компаниите „Еко Традекс груп“ и „Еко свят 2“  са изпълнили договори за близо 25 млн. лв. Най-често критерият, натежал за най-висаката оценка на офертите им, е „иикономически най-изгодната“, но не във всички процедури цената е била определяща.

В Севлиево „Еко Традекс груп“ и „Еко свят 2“ покриват широк спектър от дейности – санират сгради, ремонтират пътища и улици, грижат се за зимното поддържане на пътната мрежа, изграждат сепарираща инсталация, на която по-късно една от тях става оператор, а друга реконструира довеждащия водопровод.  

За избереш по-късата гаранция

Реконструкцията на водопровода от Априлци до Пречиствателната станция за питейни води в с. Стоките е най-големият проект, изпълнен през този управленски мандат. При обявяване на обществената поръчка за избор на изпълнител финасиране не е осигурено, заложената прогнозна стойност е 7.1 млн. лв. След тръжна процедура работата е възложена на дружество по закона за задълженията и договорите „Стоките“, което е обединение между хасковската „Еко Традекс Груп“ и севлиевската „Инфрастроежи“.

За избора на „Стоките“ е надделял само един показател – срокът от 12 часа за отстраняване на бъдещи аварии по водопровода. Това става ясно от протокола на комисията, провела търга. Класираното на второ място дружество „ПСТ груп“ е предложило срок от 24 часа.

По всички останали показатели – цена, срок на изпълнение и гаранционен срок, „ПСТ Груп“ е получила повече точки, става ясно пак от протокола на тръжната комисия. Ценовото предложение на дружеството е с 55 лв. по-ниско от това на „Стоките“, а изпълнението на проекта е заложено да стане за 2 месеца и 27 дни, срещу 3 месеца, дадени като срок за завършването на обекта от страна на победителя в процедурата.

„Стоките“ дава за навоизградения водопровод 16 години гаранционен срок, класираният на второ място участник – 54 години.

Всеки от тези показатели има различна тежест за формиране на крайната оценка и ДЗЗД „Стоките“ получава с 3 точки повече от софийския си конкурент, заради което комисията го класира на първо място.   

Целия текст, четете тук.

Анелия Атанасова от Габрово стана „Рицар в живота“
Общество
По 100 лични карти на ден ще издават тази година от МВР
Общество
Футболът срещна доброто, за да помогне на 9-годишния Мартин
Общество
Президентът Румен Радев: "Нашата битка за идеала на Апостола е сега"
Общество
От Училищно настоятелство отчетоха 2019 г.
Общество
Жена от Габрово върна изгубен портфейл с лични документи и пари
Общество
Засилени проверки на товарни автомобили и автобуси от днес
Общество
Тол таксите за масовите тежкотоварни коли ще са между 3 и 7 ст. на километър
Общество
Обявена е процедура за консултант на строежа на тунел под Шипка
Общество
Проверката на отпадъците край Яворец трябва да приключи на 16 февруари
Общество
Поклон пред Апостола - на 19 февруари, в Конака
Общество
Адвокатите: Там където свършва правото, започва произволът
Общество
Цветан Косев от Габрово е отличен в конкурса "Пожарникар на годината"
Общество
Манолова: Отговорността, че България се превърна в сметище, е на Борисов
Общество
Притихна дворът на Конака, запазил звъна от веригите, оковали Дякона
Общество
Когато санитарния порцелан стане произведение на изкуството
Общество