25 млн. лв. за големите проекти на Севлиево са отишли към едни и същи фирми
Едно и също обединение проектира, построи, дострои и експлоатира сепариращата инсталация в Севлиево

източник: zaistinata

Големите инфраструктурни проекти в Севлиево през последните години се изпълняват от едни и същи дружества. Самостоятелно или в обединение от 2015 г. досега компаниите „Еко Традекс груп“ и „Еко свят 2“  са изпълнили договори за близо 25 млн. лв. Най-често критерият, натежал за най-висаката оценка на офертите им, е „иикономически най-изгодната“, но не във всички процедури цената е била определяща.

В Севлиево „Еко Традекс груп“ и „Еко свят 2“ покриват широк спектър от дейности – санират сгради, ремонтират пътища и улици, грижат се за зимното поддържане на пътната мрежа, изграждат сепарираща инсталация, на която по-късно една от тях става оператор, а друга реконструира довеждащия водопровод.  

За избереш по-късата гаранция

Реконструкцията на водопровода от Априлци до Пречиствателната станция за питейни води в с. Стоките е най-големият проект, изпълнен през този управленски мандат. При обявяване на обществената поръчка за избор на изпълнител финасиране не е осигурено, заложената прогнозна стойност е 7.1 млн. лв. След тръжна процедура работата е възложена на дружество по закона за задълженията и договорите „Стоките“, което е обединение между хасковската „Еко Традекс Груп“ и севлиевската „Инфрастроежи“.

За избора на „Стоките“ е надделял само един показател – срокът от 12 часа за отстраняване на бъдещи аварии по водопровода. Това става ясно от протокола на комисията, провела търга. Класираното на второ място дружество „ПСТ груп“ е предложило срок от 24 часа.

По всички останали показатели – цена, срок на изпълнение и гаранционен срок, „ПСТ Груп“ е получила повече точки, става ясно пак от протокола на тръжната комисия. Ценовото предложение на дружеството е с 55 лв. по-ниско от това на „Стоките“, а изпълнението на проекта е заложено да стане за 2 месеца и 27 дни, срещу 3 месеца, дадени като срок за завършването на обекта от страна на победителя в процедурата.

„Стоките“ дава за навоизградения водопровод 16 години гаранционен срок, класираният на второ място участник – 54 години.

Всеки от тези показатели има различна тежест за формиране на крайната оценка и ДЗЗД „Стоките“ получава с 3 точки повече от софийския си конкурент, заради което комисията го класира на първо място.   

Целия текст, четете тук.

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в центъра на Севлиево
Общество
Блъснаха момиче, докато пресича на пешеходна пътека
Общество
Автобуси от Автогара Севлиево до "Медицински център-1"
Общество
Десети ден са без вода жителите на с. Добромирка
Общество
Деца събраха благотворително зимни дрехи и топли завивки
Общество
19-годишен с 2.11 промила алкохол, се е забил в уличен стълб
Общество
"Севлиево 21 век" връчи годишните стипендии на трима ученици
Общество
Изборите минаха, във воден режим сме. Вече официално
Общество
Камион се преобърна преди разклона за с. Добромирка
Общество
Севлиево отдаде почит и признателност към народните будители
Общество
25 млн. лв. за големите проекти на Севлиево са отишли към едни и същи фирми
Общество
Първи случай на африканска чума в габровско, ограничава се лова
Общество
Садим нови 200 дървета, старите торим със строителни отпадъци
Общество
Включете се в безплатните обучения за домашно компостиране!
Общество
Илхам Тохти е носителят на наградата "Сахаров" за свобода на мисълта
Общество
Молебен и курбан в памет на Св. Мина организира Ротари клуб
Общество