Търсене

Благотворително: 32 500 лв. събра за Читалището „Севлиево 21 век“

Благотворително: 32 500 лв. събра за Читалището „Севлиево 21 век

Председателят на "Севлиево 21 век" Емил Гатев откри благотворителната вечер

от Емилия Димитрова

На благотворителна вечер в края на миналата седмица най-голямата бизнес  организация в региона „Севлиево 21 век“ събра 32 500 лв. Средствата са за основен ремонт на салона на читалище „Развитие-1870“.

Как ще изглежда салонът след ремонта, всички видяха в 3D визия, презентирана от председателя на Читалището Емилия Маринов и секретаря Нели Тотева.

Решението сдружението да подпомогне ремонта бе взето на годишното му събрание в началото на годината, а изборът къде да се насочат усилията на членовете през 2020 г. бе продиктуван от това, че 2020 г. е юбилейна за една от най-старите културни институции в общината. Читалището отбеляза 150 г. от създаването си през пролетта, но заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса празненствата бяха ограничени или организирани онлайн.

Изображение - 3263

Как ще изглежда салонът след ремонта, представиха председателят на Читалището Емилиян Маринов и секретаря Нели Тотева 

По време на благотворителната вечер председателят на „Севлиево 21 век“ Емил Гатев приветства членовете на сдружението  и им благодари за това, че за пореден път отварят сърцата си, за да помагат.  Той използва възможността да благодари на членовете за това, че съвсем в началото на пандемията от  Covid-19 са реагирали спешно на спешната нужда на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“  и в рамките само на 10 дни са събрани малко над 38 хил. лв., с които са закупени консумативи за борба с пандемията, доставени и монтирани три пациентски монитора с модули към тях и централна мониторна станция. Остатъкът от дарението (17 хил. лв.) ще бъде използван също за здравни нужди, обяви Емил Гатев.

Изображение - 3264

Емил Гатев поздрави присъстващите, за това, че отново са отворили сърцата си

Средствата на благотворителната вечер бяха събрани чрез дарителски търг с вещи и предмети от живота на Читалището. 

След края на вечерта председателят на "Развитие-1870" благодари на членовете на организацията, като не скри удовлетворението си от събраната сума. "В тези трудни времена да отделиш от трудно спечелените пари за изкуство е достойно за уважение и респект към всички дарители за тяхната благотворителност", каза той.

Ремонтът на салона най-вероятно ще започне през пролетта на следващата година, издаде Маринов, тъй като най-напред трябва да се ремонтира покрива на читалищната сграда. За това в началото на годината Община Севлиево заложи в бюджета си 30 хил. лв. и обяви процедура за избор на изпълнител. Заради жалба на процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията работата се забави и по всяка вероятност покривът ще бъде ремонтиран през 2021 г. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!