Търсене

Близо 11 кг зелка е тазгодишният рекордьор на Празника на зелето в с. Ряховците

Севлиево онлайн
Близо 11 кг зелка е тазгодишният рекордьор на Празника на зелето в с. Ряховците

Село Ряховците е известно с производителите на зеле. От години като дойде сезона на киселото зеле, всички купуват от нивите край селото. Наричат го ряховското зеле и с това си име е станало емблема на вкусно и крехко, иначе казано най-висок клас родно зеле. 

Затова напълно естествено в селото, известно със своето зеле, се провежда Празник на зелето. И съвсем не на шега организаторите наричат селото Столица на зелето. 

Изображение - 12957Отличените зелки, произведени в с. Ряховците, снимка: Община Севлиево  

Тази година празникът на зелето отново събра много гости. Оживя селският площад от хора, а мирисът на зелеви вкусотии се носеше отдалеч. 

 “Ряховците е живо село, която се вижда и днес по многоликата глъчка на площада. Радвам се, че съм част от пъстротата на празника. Ряховците заслужено е обявено за столица на зелето, заради добрата местна продукция. Наздраве за здраве!”, пожела на ряховчани кметът на община Севлиево Иван Иванов, който, както обеща още по време на предизборнана си кампания, беше част от Празника на зелето.

Наградата за най-голяма зелка беше връчена на Ибрахим Карагьозов, който донесе екземпляр с тегло 10.8 кг. Отличието за най-малка зелка пполучи Ирем Алиманова, а за най-нестандартна зелка почетното жури награди Юнай Далов. 

Изображение - 12956Кметовете на Севлиево и с. Ряховците - Иван Иванов и Али Алиаджъ, в селфи с импровизираното лого на Празника на зелето, снимка: Община Севлиево  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.