Търсене

Близо 1.8 млн. лв. отпуска държавата за генерално обновяване на парка пред Дома на културата в Севлиево

Емилия Димитрова
Близо 1.8 млн. лв. отпуска държавата за генерално обновяване на парка пред Дома на културата в Севлиево

Министър Коритарова и кмета на Севлиево Иван Иванов, снимка: Община Севлиево

Близо 1.8 млн. лв. отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Община Севлиево за изпълнението на проект „Обновяване на прилежащата територия на Дом на културата “Мара Белчева“. 

Споразумението за финансиране е подписано в края на работната седмица от кмета Иван Иванов и министър Виолета Коритарова - Касабова, информират чрез фейсбук страницата си от общинската администрация. 

В съобщението се казва, че по проекта ще се изградят нови паркови настилки и осветление, ще бъдат поставени нови пейки, перголи и ще се изградят цветни петна от растителност. Към него е публикувана и скица на предстоящото обновление. От нея се виждат местата на новата декоративна растителност, която ще бъде засадена, както и вида на бъдещото парковото обзавеждане. 

Изображение - 13663  

Това е втори т.нар. ремонт на парка пред Дома на културата, след като през пролетта на миналата година шадраваните там бяха преустроени в амфитеатрална сцена на открито, която обаче все още не функционира като сцена.

В амфитеатрална сцена на отрито ще бъдат преустроени шадраваните пред Дома на културата 

Според документацията от обявената преди повече от година процедура за избор на изпълнител на преустройството, "строително-монтажните работи включват разчистване на терена, ново затревяване, засаждане на нови храсти, изграждане на сцена на открито и нови настилки в района на сцената и подходите към нея, обособяване на места за зрители и изграждане на поливна система". 

Две фирми искат да строят сцена на открито в Севлиево

За работата бе избрано регистрираното в Провадия дружество "Епос груп", а стойността на перустройството беше почти 270 хил. лв. без ДДС, а според проектната документация преустройството на шадраваните включва и прилежащата им част, която е част от парка.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!