Търсене

Бляскава „Балетна симфония” – гала спектакъл на талант, емоция и красота

Десислава Димитрова
Бляскава „Балетна симфония” – гала спектакъл на талант, емоция и красота

Снимка: Минчо Тодоров

Изображение - 11987  

Бляскава „Балетна симфония” – гала спектакъл на талант, емоция и красота, представи Школата по класически и модерен балет при Народно читалище „Развитие-1870”. Концертът се реализира по проект „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870”, финансиран по Програмата за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество на Национален фонд „Култура”.

Спектакълът бе симбиоза от красота и грация, драматургия и хореография, музика и танц, което го превърна във вълнуващо преживяване на читалищна сцена.

Изображение - 12379Снимка: Минчо Тодоров  

Удивителна наслада носи гледането на малките балерини на художествения ръководител и хореограф Иванка Цанова. Освен нежност, те показаха стил и класа в изпълненията и оставиха публиката без дъх.

За изяществото на спектакъла допринесоха сценичният декор, дело на художника-сценограф Роман Грицков, и светлинните ефекти и оформление от Галя Христова.

В едночасовия концерт с вдъхновение, посветеност и талант грациите представиха микс от класика и модерност с характер чрез сложни хореографски танцови разработки. Елегантността и тази толкова отрепетирана виртуозност, труда и старанието на децата бяха заслужено възнаградени от публиката с нестихващи аплодисменти.

Изображение - 12380Снимка: Минчо Тодоров  

Спектакълът „Балетна симфония” отбеляза края на успешния творчески сезон 2022/2023 година за Балетната школа и постави финален акорд на дейностите, презентиращи това изящно и несравнимо изкуство чрез мултидисциплинарния проект „Събудители – отново заедно” на Народно читалище „Развитие-1870”, финансиран със средства от Национален фонд „Култура”.

Изображение - 12381Снимка: Минчо Тодоров  

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта любителското творчество”

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!