Богомил Петков се ангажира да завърши градежа на храм "Св. Петка"

Богомил Петков, предприемачът от Севлиево, за който благотворителността е част от работата и личния живот, продължава изграждането на храм "Св. Петка" в ж.к. "Юг", научи "Севлиево онлайн".

Храмът, който се сдоби със срамна популярност около заличаването на стенописите по външната фасада, изографисани лично от Николай Панайотов, ще бъде окончателно завършен в скоро време, ангажира се Петков, като уточнява, че предстоят довършителни дейности и полагане на вътрешна настилка.

Църквата "Св. Петка" е кауза за Богомил Петков не от вчера. За своя 50 юбилей Петков призова гостите си да не носят подаръци, а да дарят средства за довършване на най-младата севлиевска църква. Същото направи и изпълнителният директор на една от фирмите на Петков - „Европа трико” АД, Дарина Радкова. Миналата година и тя се отказа от лични подаръци за своя юбилей в полза на дарения за храма.

Припомняме, че през годините дарения за строящия се храм са правили членове на сдружение "Севлиево 21 век", служители на „Мазалат“ ЕООД, собствениците на фирмите „Паралел“, „Ядки Детелина”, „Ахат-Х“, „М-прес“, „Хоталич“ ООД, ЕТ „Пенков“, изпълнителният директор на „Идеал Стандарт Видима“ АД, тамплиери от габровска област и физически лица.

Надявам се да успеем да привлечем още дарители и довършим църквата, за да ни събира на светли празници и по хубави поводи, споделя Богомил Петков за амбицията си заедно със съмишленици да доведе градежа на църквата докрай в скоро време.

Грубият строеж на църква „Света Петка” е завършен през 2014 година за празника на града Петковден (14 октомври, б.ред.).

Градежът през времето е сплотявал различни майстори, които са правили отделните части. Днес Богомил Петков е решен да довърши започнатото, защото вярва, че един живот има смисъл, когато оставиш след себе си нещо, което обединява, но и носи вяра, надежда и доброта. 

 

19-годишен с 2.11 промила алкохол, се е забил в уличен стълб
Общество
Първи случай на африканска чума в габровско, ограничава се лова
Общество
Илхам Тохти е носителят на наградата "Сахаров" за свобода на мисълта
Общество
Садим нови 200 дървета, старите торим със строителни отпадъци
Общество
Блъснаха момиче, докато пресича на пешеходна пътека
Общество
Камион се преобърна преди разклона за с. Добромирка
Общество
Автобуси от Автогара Севлиево до "Медицински център-1"
Общество
Севлиево отдаде почит и признателност към народните будители
Общество
Включете се в безплатните обучения за домашно компостиране!
Общество
Три къщи пламнаха в с. Дамяново, има щети
Общество
Десети ден са без вода жителите на с. Добромирка
Общество
Изборите минаха, във воден режим сме. Вече официално
Общество
"Севлиево 21 век" връчи годишните стипендии на трима ученици
Общество
Молебен и курбан в памет на Св. Мина организира Ротари клуб
Общество
Кола блъсна жена на пешеходна пътека в центъра на Севлиево
Общество
25 млн. лв. за големите проекти на Севлиево са отишли към едни и същи фирми
Общество