Богомил Петков се ангажира да завърши градежа на храм "Св. Петка"

Богомил Петков, предприемачът от Севлиево, за който благотворителността е част от работата и личния живот, продължава изграждането на храм "Св. Петка" в ж.к. "Юг", научи "Севлиево онлайн".

Храмът, който се сдоби със срамна популярност около заличаването на стенописите по външната фасада, изографисани лично от Николай Панайотов, ще бъде окончателно завършен в скоро време, ангажира се Петков, като уточнява, че предстоят довършителни дейности и полагане на вътрешна настилка.

Църквата "Св. Петка" е кауза за Богомил Петков не от вчера. За своя 50 юбилей Петков призова гостите си да не носят подаръци, а да дарят средства за довършване на най-младата севлиевска църква. Същото направи и изпълнителният директор на една от фирмите на Петков - „Европа трико” АД, Дарина Радкова. Миналата година и тя се отказа от лични подаръци за своя юбилей в полза на дарения за храма.

Припомняме, че през годините дарения за строящия се храм са правили членове на сдружение "Севлиево 21 век", служители на „Мазалат“ ЕООД, собствениците на фирмите „Паралел“, „Ядки Детелина”, „Ахат-Х“, „М-прес“, „Хоталич“ ООД, ЕТ „Пенков“, изпълнителният директор на „Идеал Стандарт Видима“ АД, тамплиери от габровска област и физически лица.

Надявам се да успеем да привлечем още дарители и довършим църквата, за да ни събира на светли празници и по хубави поводи, споделя Богомил Петков за амбицията си заедно със съмишленици да доведе градежа на църквата докрай в скоро време.

Грубият строеж на църква „Света Петка” е завършен през 2014 година за празника на града Петковден (14 октомври, б.ред.).

Градежът през времето е сплотявал различни майстори, които са правили отделните части. Днес Богомил Петков е решен да довърши започнатото, защото вярва, че един живот има смисъл, когато оставиш след себе си нещо, което обединява, но и носи вяра, надежда и доброта. 

 

Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
Община Севлиево е пред воден режим, в сила са забрани за ползването на вода
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество