Богомил Петков се ангажира да завърши градежа на храм "Св. Петка"

Богомил Петков, предприемачът от Севлиево, за който благотворителността е част от работата и личния живот, продължава изграждането на храм "Св. Петка" в ж.к. "Юг", научи "Севлиево онлайн".

Храмът, който се сдоби със срамна популярност около заличаването на стенописите по външната фасада, изографисани лично от Николай Панайотов, ще бъде окончателно завършен в скоро време, ангажира се Петков, като уточнява, че предстоят довършителни дейности и полагане на вътрешна настилка.

Църквата "Св. Петка" е кауза за Богомил Петков не от вчера. За своя 50 юбилей Петков призова гостите си да не носят подаръци, а да дарят средства за довършване на най-младата севлиевска църква. Същото направи и изпълнителният директор на една от фирмите на Петков - „Европа трико” АД, Дарина Радкова. Миналата година и тя се отказа от лични подаръци за своя юбилей в полза на дарения за храма.

Припомняме, че през годините дарения за строящия се храм са правили членове на сдружение "Севлиево 21 век", служители на „Мазалат“ ЕООД, собствениците на фирмите „Паралел“, „Ядки Детелина”, „Ахат-Х“, „М-прес“, „Хоталич“ ООД, ЕТ „Пенков“, изпълнителният директор на „Идеал Стандарт Видима“ АД, тамплиери от габровска област и физически лица.

Надявам се да успеем да привлечем още дарители и довършим църквата, за да ни събира на светли празници и по хубави поводи, споделя Богомил Петков за амбицията си заедно със съмишленици да доведе градежа на църквата докрай в скоро време.

Грубият строеж на църква „Света Петка” е завършен през 2014 година за празника на града Петковден (14 октомври, б.ред.).

Градежът през времето е сплотявал различни майстори, които са правили отделните части. Днес Богомил Петков е решен да довърши започнатото, защото вярва, че един живот има смисъл, когато оставиш след себе си нещо, което обединява, но и носи вяра, надежда и доброта. 

 

Само област Габрово е без заболели диви свине в рамките на СЦДП
Общество
От 9 до 13 септември е Седмицата на пожарна безопасност
Общество
Спират тока заради ремонти, вижте къде
Общество
Условна присъда за „случая Чакала“
Общество
Как кметът на Дряново се похвали, че е сключил противозаконен договор за 3.6 млн. лв.
Общество
Започна изплащането на обезщетенията за умъртвени прасета
Общество
„Емоционална интелигентност" - курс за деца в начална училищна възраст
Общество
Втора родова среща събра потомците на рода Паручите в с. П. Славейков
Общество
Да превърнем биоотпадъците в компост
Общество
Отбелязваме 134 г. от Съединението
Общество
Собственик на прасе: Чумата влезе в надпреварата за местна власт
Общество
Днес без вода са селата, захранвани от етернитовия водопровод
Общество
Предпразнично пожарникари показаха техника и умения пред деца
Общество
Мирянин моли Светия синод за мерки срещу игумена на Батошевския манастир
Общество
МРРБ въвежда 8 нови знака по пътищата
Общество
Кметовете - в главната роля в сагата африканска чума
Общество