Търсене

Чиновници от област Габрово са усвоили 700 хил. лв. по проекти

Чиновници от област Габрово са усвоили 700 хил. лв. по проекти

графика: ИСУН

източник: zaistinata.com

Общински служители в четирите общини на област Габрово, участвали в екипи по управление на проекти с европейско и национално финансиране, са „заработили“ близо 700 хил. лв. над заплатите си. Справката е за тригодишен период – от началото на 2015 г. до есента на 2018 г. В единични случаи бонусите са десетки хиляди лева, а размерът им не е пропорционален на стойността на проектите.

Най-голяма е сумата, изплатена на служители в Община Габрово – малко над 300 хил. лв. по 23 проекта. В Севлиево парите са малко по-малко – 271 хил. лв. за чиновници, назначени в екипите на 17 проекта. /б.ред общия брой изпълняваните от Община Севлиево проекти е 24, но по седем от тях не е имало бюджет за управление/. На фона на тези цифри полученото от служители в общините Дряново и Трявна е нищожно – съответно 68 хил. лв. и 33 хил. лв. Информацията „За истината“ получи по реда на Закона за достъп до информация. От Община Габрово обаче спестиха подробности.

Тежък труд – от сутрин до здрач

В Севлиево най-голямата сума, изплатена за управление на проект, е 66 хил. лв. Проектът е „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради“, чиято стойност е 4.7 млн. лв. – близо три пъти по-малко от най-големия габровски проект /б. ред. цитиран по-горе, на стойност 13.4 млн. лв./. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“, а парите за управление са получили седем чиновници. Най-много – 20 хил. лв., са изплатени на Калина Георгиева, зам.-кмет на общината и ръководител на проекта.

Целия текст четете тук.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.