Търсене

Държавата влиза на пазара на зърното

Държавата влиза на пазара на зърното

Снимка: пресслужба на Министерски съвет

Държавата да влезе на пазара на зърното и да изкупи необходимите за задоволяване на нуждите на българското население количества. По този начин земеделските производители ще могат да реализират своята продукция, а от друга страна българските граждани няма да имат притеснения за липси на пазара у нас.

За това се договориха днес министър-председателят Кирил Петков и членовете на консултативния съвет по зърното по време на изнесено заседание. На него бяха обсъдени осигуряването на продоволствието на населението и проблемите пред сектора.

В разговора участваха заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместник министър-председателят по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов. От страна на браншовите организации участие в дискусията взеха представители както на зърнопроизводителите и зърнопреработвателите, така и на животновъдите и търговците от сектора. Предстои да бъде уточнен механизмът, по който държавата да закупува зърното.

Разговорите по темата ще продължат на работна среща в Министерството на земеделието за уточняване на детайлите по налагащите се действия.  В края на срещата министър-председателят Кирил Петков е подчертал, че правителството има за цел да подпомогне българските земеделци, така че те да могат да произвеждат не само суровини, но и продукти с висока добавена стойност. Петков призовава представителите на сектора също да подават активно сигнали, ако имат информация за злоупотреби и нелоялни практики, което е в интерес на всички страни, съобщават от пресцентъра на Правителството. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.