Търсене

Деца играха футбол благотворително, 8300 лв. за два дни са събрани за лечението на Нурсен Молла

Севлиево онлайн
Деца играха футбол благотворително, 8300 лв. за два дни са събрани за лечението на Нурсен Молла

Футболът предизвика сътресения в държавата в последните дни, но не и в Севлиево. В двата почивни дни градът бе домакин на благотворителен футболен турнир за деца, а средствата от входни билети и благотворителност са 8 300 лв. Те се добавят към сумата, необходима на севлиевката Нурсен Молла за лечение в Москва. 

В турнира с кауза взеха участие два отбора деца на ФК ”Севлиево”, отборите на "Локомотив" - Горна Оряховица, "Болярчета" от Велико Търново и ДЮФК ”Янтра” - Габрово.
 
Състезателите бяха разделени в две групи по пет отбора - група '2015 и група '2016. 
 
На първо място и в двете възрастови групи се класира отборът на "Болярчетата", непосредствено след тях са първите отбори на Детско-юношеската школа по футбол към Футболен клуб "Севлиево". Трети в група 2016 г. е отборът на "Локомотив" - Горна Оряховица, а при 2015 г. са младите футболисти на "Янтра" - Габрово, следвани на четвърто място при 2016 г. от "Янтра" - Габрово, втория отбор от Севлиево и пети са както следва: 2016 г. - Севлиево 2 и 2015 г. - "Локомотив" - Горна Оряховица.
 
Играта си е игра и тя винаги е емоционална, особено когато надпреварата е между деца, за които победата е преди всичко. Не и този път обаче. Обединени от целта да помогнат, малките футболисти показаха, че имат големи сърца и на финала всички заедно отидоха при Нурсен, за да й пожелаят успех в борбата с болестта и скорошно оздравяване.
 
Нурсен Молла е от Севлиево. През 2011 г. е диагностицирана е с множествена склероза. В началото състоянието е относително поносимо, но нещата се преобръщат през 2015 г., когато преживява емоционален стрес в семейството. Това отключва с по-голяма сила болестта и тя започна да прогресира. В резултат Нурсен губи контрол над единия си крак, по-късно същото се случва и с едната ръка. Сменя болницата, но и това не помага. Заради влошаващото й се състояние, не е одобрена от медицинска комисия за продължаване на лечението, което на разбираем език означава, че е оставена да страда и се справя със страданието както намери за добре. Така е от май 2021 г. 
 
Нурсен обаче не се предава. Опитва нетрадиционни методи за лечение - от гладолечение, през иглотерапия, рехабилитация и всичко, което е чула. Последната й надежда е трансплантация на стволови клетки в Московска клиника.
 
Сумата, необходима на младата жена, за да замине за лечение в Москва, е 100 хил. лв. До миналата седмица бяха събрани 78 хил. лв. 
 
Турнирът в помощ на Нурсен беше организиран от верига магазини "Две + две", книжарница "М-ПРЕС", футболен клуб "Севлиево" и с подкрепата на Община Севлиево. "Никой няма да бъде оставен сам в трудното - това е смисълът на всяко общество и севлиевци доказахме, че заедно можем", каза кметът Иван Иванов, който лично откри турнира в подкрепа на Нурсен Молла. 
 
При желание за дарение, ето дарителската сметка:
IBAN: BG79UNCR70001525447711
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение за лечение
Титуляр: Нурсен Молла
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.