Търсене

Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев

Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев

Димитър Тонев, снимката е от предизборен плакат

от Емилия Димитрова

Димитър Тонев от листата на "Граждани за Севлиево" ще положи клетва като общински съветник на следващото заседание на Общинския съвет в Севлиево. Това реши снощи Общинската избирателна комисия на свое заседание. 

Тонев влиза в Съвета на мястото на Боян Ботев, на който в края на май бяха прекратени пълномощията заради неспазване на задължителни срокове в Закона за местно самоуправление и местна администрация и възникнали в резултат на това несъвместимост и конфликт на интереси. Казусът с Ботев бе разгледан по сигнал на ГЕРБ. 

Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник

С решението да прекрати пълномощията на Боян Ботев Общинскита избирателна комисия обяви за избрана Миглена Димитрова. От решението след снощното заседание на комисията става ясно, че тя е отказала да встъпи в пълномощия. Същото е направил и следващия в листата - Тихомир Тотев. След двата отказа, комисията издава удостоверение на следващия в листата, който е Димитър Тонев. 

Димитър Тонев е роден през 1966 г. в Търговище. Завършил е Югозападния университет "Неифит Рилски" в Благоевград със специалност "Педагогика на обучението по техника и технологии". В родния си град работи като треньор по тенис на маса, преподавател и възпитател, имал и собствен клуб по тенис на маса, а отборът, който тренирал - девойки старша възраст, е републикански шампион.

В севлиевско се установява след като се жени, живее със семейството си в с. Ловнидол. 

"Граждани за Севлиево" са с най-много депозирани откази на съветници за положат клетва. Четири заявления за отказ бяха депозирани след изборите. Павлинка Маринова се отказа и на нейно място бе избран Милен Недялков. Веднага след това той също подаде заявление за отказ да встъпи в пълномощия и на негово място бе избрана Димитрина Петкова, която също се отказа и за избран бе обявен Михаил Петров. И той подаде заявление, че не желае да бъде общински съветник, заради което за избран бе обявен Владимир Тодоров, шестия в листата на "Ние, Гражданите", който се закле.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.