Търсене

Една книга с мисия - книжарница „М-Прес” и Градската библиотека представят „Истински индийски истории...” на Моника Георгиева

Севлиево онлайн
Една книга с мисия - книжарница „М-Прес” и Градската библиотека представят „Истински индийски истории...” на Моника Георгиева

Книжарница „М-Прес” и Градска библиотека-Севлиево представят книгата „Истински индийски истории и всичко останало” на Моника Георгиева.

Моника е млад човек, на който се наложи да научи много за битките с коварна болест. Диагностицирана е с множествена склероза. В следствие на болестта тялото й постепенно започва да я предава. Отказват ръцете, краката, говора...Всичко се руши едно след друго с изключение на волята - най-силното оръжие на Моника. Благодарение на волята, с подкрепата на семейството и приятелите, младото момиче намира възможност да връща постепенно и много бавно силата в тялото си. 

"Щом едно дърво може, защо ти да не можеш" - силата на Моника Георгиева срещу множествената склероза - тук

През цялото време Моника не спира да чувства и излива чувствата си върху хартията. Да разберем чувствата и мислите й ще съдействат децата. Книгата "Инидийски истории и всичко останало" ще оживее през прочита на Марина, Никол, Александра, Марилена и Емилия. За да я усетим и съпреживеем ще ни помогнат младите музиканти и изпълнители от Музикалната школа при ДК „Йовко Йовков” с ръководител Николай Михайлов.

„Обичам да пиша, да разказвам истории, да пътувам. Не обичам “празните” приказки и повърхностните разговори. Няма да ме чуете да казвам, че скучая, защото не скучая. Оценявам и най-малките неща в живота, същевременно с това не губя от поглед голямата картина.”

Така тя сама представя себе си на своя блог - https://mongeorgieva.com/about/. Там и сега можете да я откриете. От много време насам това е нейният прозорец към хората и света. В това пространство прави своите срещи, разговори и пътешествия. И споделя своите открития, претворява опитността в мъдрост и пораства.

Сто процента от средствата от продадените книги на Моника ще отидат за нейната рехабилитация. Диагнозата и рехабилитацията са “невидимите” дейности, които дават видим резултат при мен. Това е първата ми книга. Благодаря. (Приемам, че съм вид айсберг, който разказва истории. Следвам принципа на айсберга, върши работа.”, споделя Моника след издаването на първата й книга "Португалска приказка и всичко останало".

Печатница "М-Прес" издаде за своя сметка първата книга на Моника георгиева. Книгата се продава и в момента книжарница "М-Прес", откъдето отказват всякакви комисиони и такси от продажбата. Единственото, което правят, е да предоставят търговска площ за книгата на Моника, за да може сто процента от средствата от продажбата да отидат за лечението на момичето. Още за книгата - тук

В живота на Моника продължава да присъства - нелечима все още - диагнозата множествена склероза. „Видимият резултат” идва от рехабилитацията, от подходящия режим, от надеждата и смисъла. От тези малки книжки с голям смисъл и постижима цел. А целта към момента е поддържаща терапия, но има и по-голяма - цялостно излекуване на тялото на Моника. Защото душата й е здрава. Толкова здрава и нежна, колкото ние, благословените да сме лишени от нуждата да се борим за живота и здравето си, трудно осъзнаваме напълно. 

Представянето на книгата е на 6 март 2024 г., началото в 17.30 ч. в Градската библиотека.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!