Търсене

Елица Пенчева се класира на 8 място в състезанието по чужди езици "Аз мога тук и сега"

Севлиево онлайн
Елица Пенчева се класира на 8 място в състезанието по чужди езици

Елица Пенчева, снимка: СУ "Васил Левски"

Елица Пенчева, ученичка в 11 клас на Средно училище "Васил Левски" в Севлиево се класира на осмо място в състезанието по чужди езици "Аз мога тук и сега", съобщиха от училището. 
 
До финалния кръг на надпреварата са достигнали само 20 ученици. След като първо пребори 91 участници от цяла България в своята възрастова група, Елица Пенчева се класира за финалния подбор, който включи 20 участници в екзекутивния финален кръг. 
 
Състезанието се проведе в Девин. То бе за ученици в три възрастови групи - 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. Езиковите категории бяха английски, френски, испански, италиански и искапански език. 
 
Всеки от участниците трябваше да премине през три етапа. Първият е "Изрази себе си" и в него трябва да се представи писмена разработка с минимум брой думи, различен за всяка възрастова категория. Вторият етап е тест и представлява проверка на езиковите знания за употреба на граматичните и лексикални единици. Участниците от разрличните възрастови групи трябва да отговорят на различен брой въпроси - най-малките от 8-9 клас отговарят на 40 въпроса, тези от 9-10 клас - на 50 и най-големите - в групата на 11-12 клас отговарят на 60 въпроса за един астрономичен час. 
 
Най-добре представилите се в първите два етапа достигат до финалния етап - "Диалог" с изпитната комисия. 
 
Тази година се проведе седмото издание на състезанието, което се организира съвместно с Американския университет в България и Регионалното управление по образованието в Смолян. 
 
Средно училище "Васил Левски" участва с 12 ученици от 10-12 клас, всичките се състезаваха в категория английски език.
 
Изображение - 12086Силната група участници от Севлиево, снимка: СУ "Васил Левски"  
 
Това е пореден успех за ученичката на СУ "Васил Левски" Елица Пенчева. През октомври м.г. тя стигна до финалния кръг на националния конкурс "По стъпките на българските учени". 
 
с 12 ученици от 10-12 клас. Учениците ще се състезават със своите връстници по английски език. Първият етап, през който преминаха учениците, беше да създадат есе на различни теми. За 10. клас – „Разкажете за известна българска личност“, 11. клас – „Въображението превъзхожда ли знанието?“, 12. клас – „Показват ли нашите решения повече от нашите възможности?“.
Днес от 9:30 до 11:00 ч. учениците решават тест, а следобед в 14:30 ще бъде обявено класирането. За учителите е предвидено обучение по медийна грамотност.
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!