Търсене

Енергийно ефективна е официално сградата на севлиевското Районно управление

Енергийно ефективна е официално сградата на севлиевското Районно управление

Кметът на Севлиево Иван Иванов и директорът на ОДМВР старши комисар Илиян Иванов срязаха лентата пред санираната полицейска сграда, снимка: Община Севлиево

Днес официално бе обявено за приключено изпълнението на проекта за енергийно обновяване на сградата на Районното управление в Севлиево. Проектът приключи с водосвет и ритуално рязане на лента. 

Лентата пред обновената сграда на севлиевската Полиция срязаха кметът на Севлиево Иван Иванов и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Илиян Иванов.  

На церемонията присъстваха още зам.-директорът на Дирекцията в Габрово Цветан Петков, началникът на Районно управление в Севлиево главен инспектор Красимир Колев, главен инспектор Цветомир Цонков, представители на Областния информационен център, екипът по управление на проекта и фирмите-изпълнители.

Сградата на полицейското управление е една от последните обществени в Севлиево, в която се въвеждат мерки за енергийна ефективност, подчерта в своето приветствие кметът Иванов, като обяви, че има проекти за въвеждане на енергийна ефективност в сградите на Спортна зала „Дан Колов“, читалище „Развитие-1870“ и Дома на културата „Мара Белчева“.

„Смятам че ще се подобрят критериите на служителите, за да можем да отговорим на очакванията на обществото за ефективно противодействие на престъпността, за опазване на обществения ред и етично отношение към всеки един гражданин“, каза старши комисар Илиян Иванов. 

Днес беше срязана лентата и пред блок 4 в жилищен комплекс "Митко Палаузов" - жилищна сграда, в която заедно с тази на Полицията бе изпълнен проект за енергийна ефективност по Оперативна програма "Региони в растеж".  

Началото на строителните работи бе дадено през месец май 2023 г. Стойността на проектните дейности е почти 1.7 млн. лв. Изпълнител на строително-монтажните работи е дружество "Епос груп", регистрирано в Провадия. То бе избрано измежду осем кандидати, подали оферти да извършат дейностите по енергийно обновяване на двете сгради.

Стойността на договора за саниране на Полицията е 636 хил. лв., на договора за саниране на блок 4 - 736 хил. лв. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!