Търсене

Фотографиите на Соня Станкова представя галерия "Видима"

Фотографиите на Соня Станкова представя галерия "Видима&quo

снимки към текста: Деана Денева

От тази седмица в галерия "Видима" могат да се видят фотографиите на Соня Станкова. Наричат я фотограф-художник. Защото фотографиите са картини, събрали в себе си творческите търсения на авторката в изследванията на студийния портрет и изключително персоналното изучаване на околната среда и човешкото присъствие в нея.

Произведенията на фотографа Соня Станкова са базирани на специфична гледна точка и неподражаем личен почерк. Точно това предизвиква интереса на частни колекционери и публикации в списания, като COLOURS OF BENETTON, MARY CLAIRE ITALY, PHOTO EYE, PHO- България...

Изображение - 1744

От 1982 г. и до днес е участник в международни и национални фотографски проекти, автор е на 30 самостоятелни изложби в България и чужбина, носител е на наградата на KODAK за 2006- пътуване до Бразилия.

Соня Станкова е завършила техникум по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“ и педагогика на изобразителните изкуства в ПУ „Паисий Хилендаски“.  От 1982 година работи  като студиен фотограф и фоторепортер. Член е на Съюза на българските художници от 2016 година.

В творчеството си преминава през различни  етапи,  като за всеки проект използва  различни техники, подход и начин на изпълнение.  Снима аналогова черно-бяла  и цветна фотография, прави инсталации,  използва дигитална фотография и всичко, което се свързва с думата фотография.  

Изображение - 1745

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.