Търсене

Галерия Видима представя изложбата „Телалим: 3 в 1“

Галерия Видима представя изложбата „Телалим: 3 в 1“

Картина на Оля Телалим

Преди 20 години Ирина Колбасова за първи път представя в Севлиево творчеството на Александър Телалим, който става един от любимите художници на нашите съграждани. Безупречното майсторство и философия с източни нюанси, както и разнообразието във всяка от представените досега пет изложби, правят срещите с него интригуващи и дългоочаквани.

Изненадата този път е тройна, защото освен новите открития на Александър Телалим, гостите на галерията ще се срещнат и с творчеството на неговата съпруга Валя и дъщеря им Оля, които внасят в изложбата нежност, лиричност и хармония с природата.

Телалим: 3 в 1Телалим: 3 в 1 Творбите на тримата художници в първата им семейна изложба се допълват взаимно като парченца от пъзел, и всеки един от тях по свой начин ни разказва за пътя си към светлината. Валя и Александър Телалим са българи от Бесарабия, идват в България през 1995 г. и завършват Керамика и Стенопис в Националната художествена академия. През 2010 г. Валя основава и ръководи „Студия Дом ТелалимЪ“, където преподава изящни изкуства за деца и възрастни, включително и деца със специални потребности по авторска методика. Участва в редица пленери, проекти и общи изложби. Александър е един от най-добрите български акварелисти, създател на уникалната авторска техника "витражен акварел" и илюстратор на многобройни стихосбирки. С повече от 70 изложби, които се явяват мост между Изтока и Запада, представя България в Европа, Америка и Япония.

Оля Телалим, една от дъщерите на Александър и Валя, завършва училище по изкуства и през 2018 г. е приета в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров“ в София. От 2012 година участва в конкурси и изложби, многократно взима първи награди на събития с национален и международен характер. През 2020 г. заедно с баща си участва в съвместната им изложба „Разходки по време на безвремие…“ в Нова Загора.

Неведнъж самият Александър Телалим е казвал, че изложбите в Севлиево са специални за него, а от галерия "Видима" споделят, че е чест, че той и семейството му избират да направят своя дебют пред публика именно в Севлиево.

Очаква ни изложба, заредена с положителна енергия, любов и настроение, издава в аванс управителят на галерия "Видима" Сава Христов.

Откриването на изложбата е на 5 октомври от 18.00 ч.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!