Галерия Видима представя изложбата „Телалим: 3 в 1“
Картина на Оля Телалим

Преди 20 години Ирина Колбасова за първи път представя в Севлиево творчеството на Александър Телалим, който става един от любимите художници на нашите съграждани. Безупречното майсторство и философия с източни нюанси, както и разнообразието във всяка от представените досега пет изложби, правят срещите с него интригуващи и дългоочаквани.

Изненадата този път е тройна, защото освен новите открития на Александър Телалим, гостите на галерията ще се срещнат и с творчеството на неговата съпруга Валя и дъщеря им Оля, които внасят в изложбата нежност, лиричност и хармония с природата.

Творбите на тримата художници в първата им семейна изложба се допълват взаимно като парченца от пъзел, и всеки един от тях по свой начин ни разказва за пътя си към светлината. Валя и Александър Телалим са българи от Бесарабия, идват в България през 1995 г. и завършват Керамика и Стенопис в Националната художествена академия. През 2010 г. Валя основава и ръководи „Студия Дом ТелалимЪ“, където преподава изящни изкуства за деца и възрастни, включително и деца със специални потребности по авторска методика. Участва в редица пленери, проекти и общи изложби. Александър е един от най-добрите български акварелисти, създател на уникалната авторска техника "витражен акварел" и илюстратор на многобройни стихосбирки. С повече от 70 изложби, които се явяват мост между Изтока и Запада, представя България в Европа, Америка и Япония.

Оля Телалим, една от дъщерите на Александър и Валя, завършва училище по изкуства и през 2018 г. е приета в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров“ в София. От 2012 година участва в конкурси и изложби, многократно взима първи награди на събития с национален и международен характер. През 2020 г. заедно с баща си участва в съвместната им изложба „Разходки по време на безвремие…“ в Нова Загора.

Неведнъж самият Александър Телалим е казвал, че изложбите в Севлиево са специални за него, а от галерия "Видима" споделят, че е чест, че той и семейството му избират да направят своя дебют пред публика именно в Севлиево.

Очаква ни изложба, заредена с положителна енергия, любов и настроение, издава в аванс управителят на галерия "Видима" Сава Христов.

Откриването на изложбата е на 5 октомври от 18.00 ч.

Галерия „Видима“ ще представи изложба живопис на Николай Янакиев
Култура
Галерия „Видима“ представя първата самостоятелна изложба на Наташа Ноева
Култура
Галерия "Асен и Илия Пейкови" представя Пролетина Тотева
Култура
Фолклорна формация "Веселина" очарова гостите на фестивала „Фолклорни нюанси
Култура
Николай Бузов показва "Космогония" в галерия „Видима“
Култура
От днес книги от библиотеката ще четат ваксинирани, преболедували или тествани
Култура
Ренета Николова е втора в конкурс за авторски текстове на английски и немски език
Култура
Формация "Хопни ми, тропни ми" представи България на фестивал в Истанбул
Култура
Музеят на хумора и сатирата представя “Ах, това Вариете” - онлайн архив
Култура
"Стършел на 75" - изложба за най-дълго издавания сатиричен вестник в България
Култура
Градската галерия предизвиква севлиевци, стартира инициативата "Моето хоби"
Култура
Кои трупи спечелиха тази година журито на фестивала "Вълшебникът театър"
Култура
Днес Държавният куклен театър в Габрово става на 50 години
Култура
Студент от Велико Търново спечели награда на ИК "Многоточие"
Култура
Галерия Видима представя изложбата „Телалим: 3 в 1“
Култура
Лилия Апостолова е удостоена с втора награда от фестивала „Пусть всегда будет солнце”
Култура