Търсене

Гергана Иванова облича националната фланелка за квалификациите за Европейското в Румъния

Севлиево онлайн
Гергана от отбора на шампионките - най-добра на държавното

Гергана Иванова, снимка: bgbasket.com

Националката и доскоро състезателка на унгарския БЕАК Гергана Иванова ще облече екипа на България и във формата 3х3. Тя се е съгласила да участва в тима на страната ни в квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния), съобщава basketball.bg. Мачовете ще са на 4 и 5 юни.

Освен Гергана Иванова в състава на България са станалите преди ден шампионки на България за девойки до 19 години за втора поредна година Микаела Дамянова, Ванина Василева и Виктория Иванова, съотборничката им от женския тим на Шампион 2006 Антония Филипова и топ-реализаторът на Славия Виолета Григорова.

Конкуренция на тима ни в Румъния ще са домакините от Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Великобритания, Естония, Италия, Турция, Дания, Латвия и Белгия. Победителите в полуфиналите ще се класират за 3x3 Europe Cup. Загубилите полуфиналите ще играят бараж за класиране на континенталния турнир.

Квалификационни турнири ще има и в Израел и Кипър. FIBA 3x3 Europe Cup 2022 ще се проведе в Грац, Австрия.

Гергана започва спортната си кариера Севлиево. На 11 години за първи път влиза в залата и това се оказва съдбоносно. Три години по-късно Гери вдига купата на европейския шампион, която националния отбор жени до 20 г. печели. Гергана е капитан на отбора. Наричат я златното момиче на българския баскетбол. Наскоро тя се завърна след едногодишен престой в Унгария, където игра за местния БЕАК. 

През 2017 г. Гергана Иванова е най-добър реализатор на Европейското първенство в Дъблин. Припомнете си този момент оттук.

През 2018 г. Гергана е в националния отбор за евроквалификациите - още тук

През 2019 г. за Гергана вече говорят като за златното момиче на българския баскетбол - тук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!