Търсене

Инвестиции за половин милион лева във ВиК обекти на територията на севлиевска община, залага ВиК Габрово

Севлиево онлайн
Инвестиции за половин милион лева във ВиК обекти на територията на севлиевска община, залага ВиК Габрово

В 26 обекта в община Севлиево ще инвестира близо половин милион ВиК Габрово, стана ясно по време на заседание на Асоциацията по ВиК- Габрово, което се проведе под председателството на областния управител Мария Башева-Венкова.

Най-голяма част от бъдещите инвестиции са в обекти за доставяне на вода до потребители (21). Четири от планираните инвестиции са за отвеждане на отпадни води и една за пречистване на отпадни води.

На заседанието бе представена подробната инвестиционна програма на "ВиК" Габрово за 2024 г. Тя е на обща стойност 1, 25 млн. лв., почти колкото и през 2023 г. и предвижда инвестиции в активи публична държавна или публична общинска собственост на територията на четирите общини в областта.

Най-много - 25, са обектите в община Габрово. За тях са планирани инвестиции на обща стойност 498 хил. лв. - 21 са за доставяне на вода до потребителите и 3 за отвеждане на отпадни води и един за пречистване на отпадни води.
 
В община Дряново ще бъдат инвестирани 123 хил. лв. за 10 обекта - 8 за доставяне на вода до потребители и 2 за отвеждани на отпадни води.
 
В община Трявна инвестициите възлизат на 174 хил. лв. за 9 обекта - 7 за доставяне на вода до потребители, един за отвеждане отпадни води и един за пречистване на отпадни води.
 
В заседанието участваха кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, кметът на Трявна Денчо Минев, заместник- кметът на Габрово Деян Дончев и управителят на ВиК- Габрово инж. Владимир Василев.
 
 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!