Търсене
Заводът за санитарна керамика в Севлиево отброи четвърт век съществуване

За 25 години - от инвестиция на зелена поляна до 55 милиона изделия

Отбелязването на годишнината съвпадна с откриването на цех за производство на полимерни калъпи за пресите под налягане
Емилия Димитрова
За 25 години - от инвестиция на зелена поляна до 55 милиона изделия

През ноември 1998 г. бе направена инвестицията на зелена поляна. Ние самите също бяхме зелени и имахме нужда от помощ", така започна своето приветствие по повод 25 години от пускането в експлоатация на Завода за санитарна керамика в Севлиево изпълнителният му директор Валентин Ганев.

До него застанаха Ян Питър Тавес - изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Интернешънъл", изпълнителният директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев, изпълнителният директор на завода за санитарна арматура Емил Гатев, кметът на Севлиево и кандидат за нов мандат Иван Иванов, областният управител на област Габрово Мария Башева. 

С 32 робота днес компанията е съвсем различна отпреди 25 години

Преди 25 години никой в Севлиево не е бил запознат с процеса на производство на санитарна керамика. Тогава от компанията изпратили помощ - специалисти и работници, които да обучат много младия и неопитен, все още създаващ се екип в Севлиево. "Успяхме да покажем, че не отстъпваме по нищо на колегите в останалите структури на компанията", не скри самочувствието и удовлетвронието си Валентин Ганев.

Изображение - 12671Официалните лица срязаха лентата пред най-новото попълнение в завода - цех за полимерни отливки, снимка: "Севлиево онлайн"  

"Успяхме да спечелим доверието на многобройната мрежа от клиенти на "Идеал Стандарт" и на самата компания, която ни се отблагодари като през годините продължи да инвестира в разширения на завода, в нови структури и модернизация. През 2023 г. имаме 32 робота, като 32-ият е в цеха за производство на полимерни калъпи за пресите за отливане под налягане, който откриваме днес", каза още Ганев. 

25 години по-късно българският екип управлява компанията самостоятелно. "Имали сме и трудни моменти. Не останахме встрани от геополитическите, социални и икономически проблеми, които ни съпътстват, но това ни даде възможност да мислим различно и да търсим начини да ставаме по-добри". 

Хората правят бизнеса, не сградите, машините или колите

Кой от вас е бил тук преди 25 години, попита Ян Петер Тавес като се обърна към гостите на празничната церемония. Вдигнаха се немалко ръце, което извика усмивката на Тавес. "Нека да си признаем, хората правят бизнеса. Нито машините, нито сградите, нито колите. Именно хората градят доверие и сред служителите, и сред клиентите", каза мъжът на върха на управленската структура "Идеал Стандарт Интернешънъл" и видимо развълнуван добави: "Огромно благодаря на всички хора, които са направили този завод това, което е днес".

Изображение - 12674Хората правят бизнеса, подчерта Ян Петер Тавес, снимка: "Севлиево онлайн"  

След сливането с Villeroy & Boch

Според Ян Петер Тавес "продажбата става в добър момент, а решението е правилно". Той увери присъстващите, че двете компании ще работят заедно в бъдеще "и ще правим стъпка по стъпка заедно". Какво ще се случи със завода за керамика в Севлиево е въпрос, който вълнува както мениджърския екип на завода и компанията, така и всички, които работят в него. "Мога да ви кажа едно нещо със сигурност. Едва ли Villeroy & Boch имат друг завод с такъв капацитет, толкова високо качество и такава добра цена на изделия. Така че вярвам, че и занапред заводът за керамика в Севлиево ще бъде ключов за развитието на компанията". Подчерта още, че "лидерите трябва да затвърдят добрата позиция на завода, за да останем крайъгълен камък в развитието на нашата компания". 

"Идеал Стандарт" е Севлиево и Севлиево е "Идеал Стандарт"

Няма съмнение, че "Идеал Стандарт-Видима" е една от емблемите на Севлиево, каза в своето приветствие кметът и кандидат за нов мандат Иван Иванов. Той наблегна на нещо, което всеки севливец, излязъл извън града, е усетил. Когато се каже Севлиево, всички се сещат за "Идеал Стандарт", или американските заводи, както мнозина все още наричат заводите на компанията тук, но и когато се каже "Идеал Стандарт" всички се сещат, че става въпрос за Севлиево.

Иванов припомни, че в годините, откакто компанията оперира в града, общинската администрация е подкрепяла всичките й начинания. "Благодаря ви, че сте компанията, която помага във всички сфери от живота в града и винаги сте с най-голяма насоченост към младите хора. Благодаря ви, че в последните кризи отново бяхте до нас, въпреки че кризите и вас не подминават, но продължавате да се развивате". 

Малцина могат да се похвалят с 55 милиона изделия

Изображение - 12672Областният управител подари на Валентин Ганев икона, която да закриля екипа на завода, снимка: "Севлиево онлайн"  

Малко са фирмите, които могат да се похвалят с толкова години работа и задържане на персонала. 55 милиона изделия, произведени тук, са намерили своя нов дом. Това е огромен труд, организация, процеси, логистика, дистрибуция. Благодаря на ръководния екип на компанията за иновативното мислене, за рисковете, които поемат и социално отговорната политика, която водят, каза областният управител Мария Башева. Башева благодари на ръководния екип на "Идеал Стандарт" "за възможностите, които давате на жители от цялата област и ви поздравлявам за коректното отношение и прецизността". 

С поздравителните речи приключи и официалната част от отбелязването на рождения ден на Завода за керамика. Веднага след това официалните лица срязаха лентата пред новия цех за производство на полимерни калъпи за пресите подналягане. Инвестицията е в размер на 1 млн. лв., а при влизане в помещението две неща правят силно впечатление - шумът е сведен до минимум, дори би могло да се определи, че в цеха е тихо, а чистотата от производството е наистина впечатляваща. 

Изображение - 12670Както през годините всички са заедно за общата снимка, автор: "Севлиево онлайн"  

Очаквайте подробности от откриването на новия цех и още от празника на "Идеал Стандарт Интернешънъл" в Севлиево. 

 

 

  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.