Търсене

Villeroy & Boch придобива производствените компании на Ideal Standard срещу 600 млн. евро

85 години да гледаш напред с благодарност

Сливането ще създаде мощна комбинация от допълваща се брандова и търговска стратегия. Villeroy & Boch има силни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация с портфолиото си от марки в Обединеното кралство, Италия и региона на Близкия изток и Северна Африка;

На 18 септември 2023 г. "Villeroy & Boch" подписа обвързващо споразумение за придобиване на производствените компании на Ideal Standard Group, информираха по-рано днес от "Идеал Стандарт". Цената на сделката се основава на оценка на компанията от приблизително 600 милиона евро.

В резултат на сливането оборотът на "Villeroy & Boch" в сектор бани и уелнес ще се удвои до  1.4 млрд. евро. Заедно с бизнеса за хранене и лайфстайл той може да достигне 1.7 млрд. евро (995 млн. евро през 2022 г.) като цяло за групата, се казва в съобщението.

„Това сливане означава, че ще се присъединим към най-големите играчи на европейския пазар в сектора на оборудване на банята по отношение на оборота“, е казал Франк Гьоринг, изпълнителен директор на "Villeroy & Boch". "Нашите допълващи се силни страни ни правят по-конкурентоспособни и значително подобряват стартовата ни позиция за постигане на допълнителен растеж.”, допълва Гьоринг.

Двете компании имат силно стратегическо съответствие по отношение на пазарно присъствие, стратегии за продажби и продуктово и бранд портфолио, информират ще от "Идеал Стандарт". Оттам съобщават, че "в индустрия с глобален потенциал за растеж, интегрираната компания, след приключване на сделката, ще се присъедини към редиците на най-големите европейски производители на продукти за баня. 

Сливането ще създаде мощна комбинация от допълваща се брандова и търговска стратегия.

"Villeroy & Boch" има силни позиции в Централна и Северна Европа, както и в Азия, докато Ideal Standard се радва на отлична репутация с портфолиото си от марки в Обединеното кралство, Италия и региона на Близкия изток и Северна Африка.

Докато търговската стратегия на "Villeroy & Boch" се фокусира основно върху клиентска база във високия клас, Ideal Standard притежава специфичен опит в проектния бизнес, включително в публичния сектор, здравеопазването, жилищни, хотелски и търговски обекти. В допълнение, наред с широка гама от керамични изделия за баня, Ideal Standard идва с утвърден бизнес със смесители, който генерира повече от една трета от приходите през миналата финансова година.

Villeroy & Boch и Ideal Standard се допълват взаимно не само по отношение на продуктите, но и по отношение на брандовете и ще получат взаимна полза от различните канали за продажба. И двете компании ще играят ключова роля в бъдещото развитие на индустрията. Очакваме това развитие!”, казва Ян Петер Тевес, изпълнителен директор на Ideal Standard. 

Силни марки, пропити от традиции и сходни ценности.

Това е обединяващото между двете компании. Марките, традициите и ценностите включват подчертана ориентация към услугите, усет към добрия дизайн и постоянен стремеж към иновации. Щастливи сме, че служителите на Ideal Standard ще станат част от нашата глобална организация след приключване на сделката. Нашите клиенти ще се възползват от тази комбинирана експертиза и разширено предлагане.“, заявява Франк Гьоринг. 

С това сливане Villeroy & Boch не само издига своя бизнес

с оборудване на бани на ново ниво по отношение на обема, но също така получава достъп до значителен допълнителен потенциал за растеж. Производствената база на Ideal Standard в бизнеса с фитинги, опитът в бизнеса с проекти и силните пазарни позиции в Обединеното кралство, MENA и Италия ще осигурят на "Villeroy & Boch" подобрено пазарно проникване и покритие на специфични региони и продуктови сегменти. Тези дългогодишни марки сега обединяват силните си страни.

Ideal Standard предвещава нова ера за сектор бани и уелнес и за Villeroy & Boch като цяло

заявява Андреас Шмид, председател на Надзорния съвет на Villeroy & Boch, и добавя: Секторът на баните продължава да е бързоразвиващ се глобален пазар, но това е пазар, на който ефектите от мащаба ще бъдат все по-важни за запазване на конкурентоспособността и привличане на бъдещи инвестиции. Дори само поради тази причина придобиването представлява правилната стратегическа стъпка за Villeroy & Boch". 

Villeroy & Boch ще финансира транзакцията с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг в размер на приблизително 250 милиона евро. Транзакцията подлежи на обичайните регулаторни прегледи и одобрения, както и на успешното обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 милиона евро, емитирана от Ideal Standard International S.A. За разлика от обичайните пенсионни и други задължения на оперативния бизнес, облигационната емисия и различни финансови задължения не са част от сделката.

Vіllеrоу & Восh щe финaнcиpa cдeлĸaтa c нaлични пapи и пapични eĸвивaлeнти, ĸaĸтo и c дълг в paзмep нa пpиблизитeлнo 250 милиoнa eвpo. Cдeлĸaтa пoдлeжи нa oбичaйнитe peгyлaтopни пpeглeди и oдoбpeния, ĸaĸтo и нa ycпeшнoтo oбpaтнo изĸyпyвaнe нa oблигaциoннaтa eмиcия oт 325 милиoнa eвpo, eмитиpaнa oт Іdеаl Ѕtаndаrd Іntеrnаtіоnаl Ѕ.А.

Dеutѕсhе Ваnk АG e финaнcoв cъвeтниĸ, a Whіtе & Саѕе e пpaвeн cъвeтниĸ нa Іdеаl Ѕtаndаrd. 

Очаква се сделката да бъде финализирана в началото на 2024 г. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.