Търсене

Инж. Копчев: При нас случайни неща няма

Инж. Копчев: При нас случайни неща няма

Днес инж. Копчев даде последната си пресконференция като изпълнителен директор на „Идеал Стандарт-Видима“ АД и директор на завода за санитарна арматура на компанията. На нея той представи колегите си, които се ангажират да работят на двете позиции: Ярослав Дончев става изпълнителен директор на „Идеал Стандарт-Видима“ АД, а Емил Гатев е директор на завода за производство на санитарна арматура. Останалите управленски позиции в компанията остават непроменени – Лазар Лазаров продължава да бъде директор за Клъстер България, Валентин Ганев – директор на завода за санитарна керамика, Милена Богданова – директор „Човешки ресурси“ и Вера Йовева продължава да отговаря за навременното обслужване на клиентите като директор на Supply Chain - Източна Европа.

„Във „Видима“ случайни неща няма, каза за новите лица в управленския екип на инж. Копчев, на когото идния четвъртък е последен работен ден във „Видима“ след 38 години стаж. А професионалните биографии на двамата мъже доказват, че в назначенията им няма нищо случайно, напротив – те следват професионалната логика на един трудов път, белязан от доказване и утвърждаване.

Ярослав Дончев е, както се казва, израснал в компанията.

Изображение - 354

Започнал работа като стажант преди 20 години в производството на санитарна арматура в Монтажния цех. И още от първия ден се възхитил от начина на работа, сподели сам днес. А както обикновено се случва, когато нещо те докосне, то става част от теб. Така и Дончев станал част от компанията. Трябвало му само малко време докато се дипломира, след което започнал работа във финансовия екип на фирмата. Две години по-късно го изпратили на работа в поделението на компанията в Полша, където получил, според него, безценни знания в областта на работата в конкурентна среда. Усилията му не останали незабелязани и започнали да го включват във финансови и бизнес проекти, а по-късно е назначен за финансов директор за Източна Европа. Споделя, че един от най-важните етапи в професионалния му живот е свързан със сливането на двете дружества в България,  както и със създаването на Центъра за финасово обслужване на корпорацията, с база в Севлиево.

Последните години Ярослав Дончев е по-често в Русия, където също е финансов директор и работи за бизнеса там, който определя като стратегически за компанията. От 2013 година е член на Висшия финасов съвет на „Идеал Стандарт Интернешънъл“, същата година е избран и за заместник-председател на Съвета на директорите на компанията. Като финансов директор на „Идеал Стандарт Видима“ АД има водеща роля за координацията и синергията на екипите и направленията в компанията, което е важена стъпка са успехите на „Идеал Стандарт Видима“.  А последното ще бъде негов основен ангажимент и на новата позиция, ангажира се днес той.

Емил Гатев е по образование юрист. И смята, че това изключително е помогнало за професионалното му израстване.

Изображение - 355

Започнал работа в компанията преди доста години, когато дружеството в Севлиево се нуждаело от специалист за експедиции към сестрински компании. Но тъй като наскоро завършил „Право“, му се наложило да избира между самостоятелна адвокатска практика и пътя на непознатото. „По характер съм екипен играч“, сподели днес. И не скри, че това е надделяло в избора му. Затова току-що дипломиралият се юрист избрал да се развива в голяма компания, вместо да отвори собствена кантора. И казва, че изборът му е провокиран от това, което най-напред го впечатлило в компанията – сработения екип. Тогава дошло предложението за работа в отдела по експедиции на сестрински компании. „Казах си, че тази компания, с всичкия си авторитет, ми предлага екипна работа, каква търсех тогава, в която вярвам и днес“, спомня си днес новият директор на завода за санитарна арматура. И така започнал да отговаря за експедицията в Германия, по-късно и в Австрия. След това, в следствие на преструктуриране в организацията, е преместен и става един от основните, които отговарят за доставките. На следващ етап му предложили да се ангажира с организацията на производството. „Тогава за мен започна най-интересното време в компанията. Всеки ден виждах промените в производството, търсенето, компоненти, движение на материали и т.н. Това окончателно ме спечели за тази компания и бях повече от убеден, че искам да се развивам в нея“.

На един по-късен етап е временно ръководител на дистрибуционния център, позициониран в Севлиево. Повече от година остава там, след което се връща в производството, което сам определя като прекрасно място с прекрасен екип. Затова не е странно, че най-силно го провокират проектите, касаещи организацията на производството и неговата оптимизация.

„Организацията на работа в една компания зависи от това каква програма и цели са поставени на глобално ниво. Когато се структурира един план, стратегия за година, две или три, се изгражда една структура на място с определено ръководство и кадри. Ние направихме подобна структурна реформа в началото на месец март, която се дължеше на това, че част от хората заслужено излизат в пенсия. А те са една цяла генерация във „Видима“. Съответно екипът лека, полека беше подменен с хора, които през годините сме развивали и сме смятали, че са подготвени за тези позиции. Що се отнася до това дали ще има различен стил на работа...разбира се, ние сме различни хора. Не може да се очаква аз да копирам стила на инж. Копчев, нито очаквам някой да копира моя. Но това, което сме постигнали с екипа, а аз вярвам на екипа на „Видима“ и знам, че той ще бъде отдаден на нашата обща кауза, ще надграждаме, а задачите, ще се изпълняват както досега“, каза днес Емил Гатев в отговор на въпрос от sevlievo-online.com  дали ще има нова линия на управление в завода за санитарна арматура.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!