Избран е изпълнител за ремонта на довеждащия водопровод
Нови тръби поставиха на 700 м от водопровода това лято

ДЗЗД „Стоките“ гр. Хасково е определено за изпълнител на обществената поръчка за реконструкция на довеждащия водопровод от ВЕЦ „Видима“ до ПСПВ Стоките. Обединението, в което съдружници са хасковското акционерно дружество „Еко Традекс Груп“ и севлиевското „Инфрастроежи“ ООД получи най-висока оценка от комисията, определена със заповед на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов да проведе открита процедура за избор на изпълнител на проекта.

Това не е първото сдружаване на фирмите на Величко Минев и инж. Момчилов за изпълнение на обществени поръчки, възложени от общинската администрация в Севлиево. През миналата година двете, обединени в ДЗЗД "Зимно поддържане Севлиево", бяха избрани да поддържат пътищата и улиците в общината за три зими, а договорът им е на стойност 1 200 000 с ДДС.

Реконструкцията на довеждащия водопровод от ВЕЦ „Видима“ над Априлци до пречиствателната станция в Стоките включва почти половината от цялата му дължина, близо 10 км. Водопроводът е с изтекъл експлоатационен срок и в много лошо състояние, заради което авариите по него са чести, а отстраняването им трудно, заради това, че тръбите на места минават през пресечени планински местности.  

Прогнозната стойност на обществената поръчка бе 6,6 млн.лв. без ДДС. ДЗЗД „Стоките“ е предложило цена от почти 6 млн.лв. за изпълнение, с 55 лв. по-ниска е ценовата оферта на ПСТ ГРУП ЕАД София, което остана единствен конкурент на хасковското обединие, след като комисията отстрани от процедурата останалите трима участници поради нередности в документацията им.

По отношение срока за изпълнение на проекта ПСТ ГРУП ЕАД предложи това да стане за 2.27 месеца, ДЗЗД „Стоките“ – за 3 месеца. Срокът за отстраняване на аварии, предложен от ПСТ ГРУП ЕАД, бе 24 часа, на ДЗЗД „Стоките“ – 12 часа. Софийското дружество предложи 54 години експлоатационен срок, хасковското – 16 години. Всички тези показатели, съгласно обявлението за обществената поръчка, имаха различна тежест за формиране на окончателната оценка и ДЗЗД „Стоките“ получи с 3 точки повече от софийския си конкурент, заради което комисията излезе с предложение да бъде класирано на първо място.    

Председател на комисията е заместник кметът Невена Тодорова и членове Стефан Тотевски, инж. Мирослав Банков, инж. Светла Ценова и Теодора Костадинова.

Важно уточнение е, че пари за въпросната реконструкция не са осигурени. Няма заложени и в държавния бюджет за догодина. Ако МРРБ-министърът Николай Нанков обаче удържи на думата си, средствата ще дойдат от бюджета на регионалното министерство и не е изключено това да не стане наведнъж, а да се превеждат поетапно.  

ОИЦ представя възможностите за еврофинансиране през 2018 г.
Бизнес
Караниколов: Ефектът от приватизацията се вижда в Севлиево
Бизнес
"Паралел" ЕАД е TRUE LEADERS
Бизнес
Оф роуд център „Екстрийм“ бе осветен, вече работи с клиенти
Бизнес
Камарата на архитектите изнесе заседание в "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
14 200 лв. в подкрепа на Полицията събра "Севлиево 21 век"
Бизнес
Избран е изпълнител за ремонта на довеждащия водопровод
Бизнес
Общините от габровско се представиха в изложение по туризъм
Бизнес
"Изипей" поема касите за комунални плащания на пл. "Свобода"
Бизнес
Борисов идва утре по покана на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
В Габрово започва седмицата на предприемачеството
Бизнес
Нови изисквания и критерии в Баня на годината 2017
Бизнес
В книжарници "Детски свят" - играчките, които можете да си позволите
Бизнес
Късметлиите на "Хелиос" си получиха наградите, всички бяха доволни
Бизнес
"Паралел" ЕАД с отличие за "Износител на 2017 г." на БКДМП
Бизнес
Сертификатът на ДРЛ "Росица" е възстановен
Бизнес