Търсене

Как една българска ферма за охлюви оцелява с много труд и упорство

Как една българска ферма за охлюви оцелява  с много труд и упорс

Снимка на azeret33 от Pixabay

Пенчо Петков е собственик на третата по големина ферма за охлюви в България. Заедно със съпругата си Емилия той създава към нея и малък семеен ресторант, като превръща комплекса и в туристическа атракция. Развитието на бизнеса преминава и през трудности, но с много труд и упорство семейството успява да се справи с предизвикателствата. Чрез подкрепа по мярката „Млад фермер“ по Общата селскостопанска политика те успяват да затворят цикъла и да продължат да развиват бизнеса си.

Фермата за охлюви на Пенчо и Емилия Петкови преминава през редица трудности, но семейството не се отказва да развива бизнеса си. Подкрепа за това получават и от програмите на ЕС.

{{YTB:R-omuWFExMQ}}

Над една трета от средствата в бюджета на ЕС са за селскостопанската политика, като за нея ЕП поставя акцент върху подкрепата за малките стопанства и младите фермери.

Приемането на амбициозен дългосрочен бюджет на Европейския съюз беше важно условие за възстановяването след COVID-19 и изграждането на екологосъобразна, дигитална и устойчива Европа. Увеличаването на средствата за периода 2021 – 2027 г. бе ключово за Европейския парламент, за да може да се гарантира развитието на основните програми на ЕС. Европейското финансиране помага на европейските, сред тях и на българските граждани, бизнеси, институции и инициативи. Историята на Пенчо Петков и съпругата му е само една от тези, които "разказват" за три ключови цели на Европейския съюз.

 

Тексът и видеото са предоставени от пресцентъра на Бюрото на Европейския пърлъмент в България

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022