Търсене

"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална линейка

"Капачки за бъдеще" купиха първата детска неонатална л

Инициативата "Капачки за бъдеще" е поръчала първата детска неонатална линейка, която ще оперира в цялата страна, съобщават от организацията. „От края на 2017 до сега сме дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната, медицинска апаратура за детски, неонатални и родилни отделения за други 14 болници", отчитат се организаторите на кампанията Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Линейката е със специализирано оборудване за най-малките, както и със специална платформа и окачване, които способстват за транспортирането на бебета с минимален риск.

Специализираното средство отговоря на всички изисквания за такова, като се очаква есента да бъде готово и доставено до областния град, в който ще помага на най-малките бебета. Градът ще бъде обявен скоро.

От "Капачки за бъдеще" съобщиха, че кампанията продължава, като средства вече събират за втора линейка, отново за страната. Към момента линейка има само в София.

Организаторите напомнят, че всеки, който събира пластмасови капачки може да предаде своите количества на едно от събитията, които се организират всяка пролет и есен в цялата страна. Дати и места ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на благотворителната кампания през септември. От септември ще можете да предавате и алуминиеви кенчета на същите събития, от които средствата също ще биват събирани за животоспасяваща медицинска апаратура.

Всеки, който желае да подкрепи "Капачки за бъдеще" може да го направи, като последва страницата тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!