Кастрират и чипират кучета с отстъпка до края на април

От началото на март до края на месец април на цялата територия на община Севлиево тече кампания по кастриране на домашни кучета с 30% отстъпка от редовната цена. Кампанията е с цел овладяване популацията на безстопанствените кучета и се прави за първи път. 

В рамките на инициативата, която е съвместна с Общински приют за безстопанствени кучета, ще се кастрират, обезпаразитяват, чипират и регистрират кучета, които имат стопани. След извършване на споменатите манипулации, кучетата ще бъдат вписани в регистъра на Община Севлиево, а собствениците им освободени от заплащане на годишна такса за притежаване на куче. 

Манипулациите ще извършват двама ветеринарни лекари - д-р Бойнов и д-р Христов. За връзка с тях гражданите, които проявват интерес, могат да звънят на следните телефони: за д-р Христов - 0887 208468 и за д-р Бойнов - 0887 981340

Кастрацията е единственият начин за справяне с проблема с безстопаснствените кучекта, заяви преди време в интервю за "Севлиево онлайн" новият управител на общинския приют Мария Христова. Според нея само когато стопаните на животни осъзнаят важността на манипулацията, ще има резултат в битката с растящия брой скитащи животни. 

"Най-големият проблем не са уличните и безстопанствени кучета, които в голяма част са кастрирани. Според мен проблемът идва от домашните кучета на безотговорни стопани. Имам предвид хора, които пускат свободно кучето, то заплодило някое улично, което не е кастрирано, защото не може всички кучета да са кастрирани, раждат се бебета, които после намираме покрай реката или в кашон под някой балкон. Да знаете по лозята и на Крушевския баир колко вързани кучета има из дворовете. Сигурно 99% от тях не са кастрирани. Тъй като са завързани, лесно е да влезе куче и да заплоди женската. А после бебетата казахме къде ги търсим.", каза Мария Христова. 

Цялото интервю с нея можете да прочетете  тук. 

"Севлиево онлайн"

Толерантност, открития, удовлетворение - "Пространство за жени"
Общество
Секат "опасни за преминаващите" борове по поречието на р. Росица
Общество
Повече детски усмивки след 18 май т.г.
Общество
Камбаната в часовниковата камбанария вече бие на всеки час
Общество
85 дървета за 85 години на "Идеал Стандарт-Видима"
Общество
"За повече детски усмивки" - тази събота, на площадката до ДГ "Пролет"
Общество
Захарно копие на Хоталич изработи Нели Христова
Общество
Преизчисляват служебно пенсиите на работещите пенсионери
Общество
Кола блъсна дете на 5 г. в центъра на с. Млечево
Общество
Сигнал за незаконен пункт за изкупуване на охлюви се оказа фалшив
Общество
В нощта на музеите - живи фигури разказват истории
Общество
Честваме 9 май пред Стената на славата в парк "Казармите"
Общество
Нает да лъска имидж, или кого обслужва общинският Пи Ар
Общество
МВР откри денонощна линия за изборни нарушения
Общество
Как се дава шанс за реабилитация в сърцето на малолетни нарушители
Общество
Онези, които не се върнаха от боя, заеха места в безсмъртния полк
Общество