Търсене

Класически герои четат приказка във фоайето на театъра - Кукления театър в Габрово открива сезона с "Червената шапчица"

Севлиево онлайн
Класически герои четат приказка във фоайето на  театъра - Кукления театър в Габрово открива сезона с

Снимка: ДКТ Габрово

Държавен куклен театър Габрово открива новия творчески сезон с пиесата "Червената шапчица" по мотиви от народна приказка. Премиерата е в салона на театъра утре, 21 септември, от 18.00 ч. 

Драматизацията и режисурата са дело на Теодора Попова, сценография и кукли Наталия Гочева. Автор на музиката е Георги Гарчев, художник - Драгомир Цанев. 

Участват Виктория Василева, Илия Диков/Петър Гайдаров, Павел Кинчев и Янна Генчева. 

Тече трескава подготовка отново да отворим широко врати и да ви поканим да бъдем заедно и през новия театрален сезон, написаха във фейсбук преди два дни от театъра. 
 
Преди близо година трупата на Държавния куклен театър в Габрово бе част от програмата на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ след трийсетгодишно прекъсване. Участието бе белязано с диплом за представяне, а удовлетворението на актьорския състав, техническия екип и театралното ръководство намери израз в искрената благодарност на директора Алфидин Ахмедов: "Случилото се е изключително, удовлетворен и горд съм", сподели тогава той за "Севлиево онлайн". 
 
Директорът на Кукления театър в Габрово е от Севлиево. В родния град той прави пъвите стъпки на сцената, след което завърши Националната академия за театрално и филмово изкуство. Дори и да работи в Габрово, Алфидин Ахмедов активно се включва вредица културни събития в Севливо и не прекъсва връзката си с местното Читалище, откъдето започва пътят му към театъра. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.