Търсене

Кметовете говорят - дискусионен форум в Габрово обединява усилия в борбата с кличматичните промени

Кметовете говорят - дискусионен форум в Габрово обединява усилия в борбата с кличматичните промени

Община Габрово, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект организират дискусионен форум под надслов „Кметовете говорят“.

Форумът се провежда за трета поредна година и негов домакин от първото издание е Габрово.

Събитието е в рамките на конференцията „Да обединим усилията в борбата с климатичните промени“, която се провежда съвместно с редица български енергийни агенции и центрове и ще бъде част от съпътстващата програма на 61-ата сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата.

Във фокуса ще бъдат ключови въпроси, свързани с устойчивата енергия и ролята на местните власти в този процес, а по време на събитието в отделни панели ще се дескутират принципите на партньорството между общините и бизнеса като ключове в ИНПЕК и програмата „Развитие на регионите“ 2021–2027 г.; - технологични решения и реални примери за реализация на фотоволтаични и термопомпени инсталации, градна автоматизация и интелигентно управление, оптимизация на топлопреносни и електропреносни мрежи; - нулевоенергийни градски райони и добри практики за формиране на енергийни общности чрез работа с граждани и местен бизнес; прилагане на модели за общински енергиен мениджмънт; интегрирани услуги (One-stop shop) за енергийно обновяване на жилищни сгради и ВЕИ, подходи за борба с енергийната бедност, възможности за обучение за енергийна ефективност на жилищните сгради.

Събитието ще се проведе на 3 и 4 юли 2024 г. присъствено в Ритуалната зала на Община Габрово и онлайн в платформата ZOOM. За онлайн участие се изисква предварителна регистрация. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!