Когато благородната идея срещне подходящите хора се ражда...гора
Ярослав Дончев и Иван Степанов - работа в екип

Една благородна инициатива, ентусиазъм и настроение събраха съмишленици в околността на крепостта „Хоталич” в събота, на 10 април. Към всичко това Слънцето добави щедро от топлината си и през целия ден „обгрижваше“ ентусиазтите-лесовъди, дошли да отбележат Седмицата на гората по единствения възможен начин – като засадят дръвчета на оголения заради корояд терен.

Инициативата за залесяването е част от социалните проекти на „Идеал Стандарт-Видима“, обединени под надслов „Силата да помагаш“ и очаквано в нея се включиха най-много  работещи в компанията. Подкрепа обаче не им липсваше и към тях се присъединиха доброволци – граждани, на които не им е чужда зелената идея и грижата за природата.

Засадени бяха фиданки от видовете дъб-цер, кедър, смърч, бреза и червен дъб, закупени от  „Идеал Стандарт-Видима“. Теренът беше подготвен от Държавно ловно стопанство „Росица“ в Лъгът, откъдето казаха, че подобна мащабна акция по залесяване се случва за първи път, но „перфектната съвместна работа по организирането й подсказва, че ще превърнем това партньорство в традиция“, сподели директорът на стопанството Иван Степанов.

Най-мащабната в района кампания по залесяване предстои да се случи утре, 10 април, в един от дните на Седмицата на гората. Ще бъдат залесени 25 дка гола площ, а кампанията е съвместна инициатива на ДЛС "Росица" в Лъгът и "Идеал Стандарт-Видима". 

Залесяването бе символично открито лично от изпълнителният директор на „Идеал Стандарт-Видима“ Ярослав Дончев, който заедно с Иван Степанов очерта пътя на инициативата от раждането на идеята, до събирането на ентусиазтите за същинската работа.

Най-хубаво от всичко беше участието в залесяването на деца. В компанията на своите родители деца от различни възрасти активно подпомогнаха засаждането на дръвчетата, а от ДЛС „Росица” се бяха погрижили за създаване на допълнителни преживявания за всички. Така работата не натежа, а удовлетворението накрая беше толкова силно, че всички си обещаха да има повече такива инициативи.

След приключване на залесяването желаещите имаха възможността да пояздят и в още по-пълна степен да се насладят на полезното и приятното в слънчевия априлски ден.

Срещу 90 хил. лв. Севлиево се „отваря“ към гражданите, засега само на хартия
Общество
"Или ще измрем всинца, или ще освободим България"
Общество
Габрово е на второ място в страната по най-голям дял възрастно население
Общество
Самоукият художник от с. Стоките Георги Попов стана на 92 г.
Общество
Стотици паднали рога от благороден елен бяха показани в изложба
Общество
България вече е на 112 място по свобода на медиите
Общество
Нова платформа помага на гражданските и културните организации
Общество
Милчо Генжов e избран за окръжен прокурор на Габрово
Общество
На Разпети Петък пазарът се връща на ул. "П. Р. Славейков"
Общество
На 15 и 16 май Севлиево е домакин на фестивала "Семе българско"
Общество
Да помогнем на Тихомир за животоспасяваща бъбречна трансплантация
Общество
От 1 май падат коридорите за пазаруване
Общество
"Природата в риск" - една изложба за търговията с кожи на защитени видове
Общество
Кога работим и почиваме през месец май?
Общество
Априлското въстание на север от Балкана представя музеят на Добрич
Общество
„Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната
Общество