Търсене

Когато здравето е кауза: Как една компания променя грижата за хората в област Габрово

Севлиево онлайн
Когато здравето е кауза: Как една компания променя грижата за хората в област Габрово

Ярослав Дончев - изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима" с част от екипа на Специализираната болница за белодробни болести в Габрово

Социален ангажимент и подкрепа - така може да се обобщи поредното дарение от специализирана медицинска апаратура, закупена от "Идеал Стандрат-Видима" за Специализираната болница за лечение на белодробно болести в Габрово. 

С това позиционираната в Севлиево компания подчерта за пореден път своята грижа за обществото и желанието да подкрепя здравната система.

Обновление на медицинското оборудване

„Още при първите разговори с д-р Станчев приехме присърце осъвременяването на медицинската апаратура на лабораторията. Нито за миг не сме се колебали, че трябва да съдействаме. Това е нашият начин да покажем своя ангажимент към обществеността, където работим и загриженост към хората, включително и към работещите в нашата компания“, каза при представянето на поредното дарение Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт - Видима“ пред екипа на болницата при посещението си в новооборудваната лаборатория.

Изображение - 12906Ярослав Дончев (влаво) с д-р Станчев по време на представяне на поредното дарение от медицинска апаратура  

В резултат на активен диалог с ръководството на Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести са определени нуждите на здравното заведение за обновяване на медицинското оборудване. В продължение на три години компанията дарява нови съвременни апарати за изследване на показателя D-Dimmer, за кръвна захар, кислородни концентратори и висок клас биохимичен анализатор. Лабораторията на областната Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести в Габрово вече е с модерна апаратура.

Дългосрочна финансова подкрепа за здраве

Всеки от апаратите, закупени от компанията, е от изключителна полза за навременната диагностика на пациентите и провеждането на пълноценно лечение. „Огромната необходимост от съвременна надеждна апаратура възникна в Ковид пандемията, сподели пред Ярослав Дончев директорът на белодробната болница д-р Иво Станчев. „Тогава „Идеал Стандарт - Видима“ веднага реагира и закупихме първия апарат за изследване на показателя D-Dimmer, с който следим склонността към образуване на тромби в кръвта. През следващата година осъвременихме лабораторията с още един апарат за изследване на кръвна захар, закупихме и кислородни концентратори, които се използват в лечебния процес при пациенти с ниски нива на кислород в кръвта. Най-новият апарат е модерен биохимичен анализатор, който има изключително важно значение за провеждането на последващо лечение на пациенти с белодробни заболявания, тъй като правим специфични изследвания на много биохимични показатели.“, каза д-р Станчев.

Медиците в СБАЛББ сърдечно благодариха за направените дарения и изразиха удовлетворението си, че така качеството на медицинските услуги е на още по-високо ниво.

Социален ангажимент 

Финансовата подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима“ не е еднократно събитие, а част от дългогодишен проект на компанията за подпомагане на здравните грижи в Габрово и Севлиево. Финансовата подкрепа има за цел по-високо ниво на здравните грижи в областта чрез осъвременяване на медицинската техника с цел по-високо ниво на грижата за пациентите в болниците в Габрово и Севлиево. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!