Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Емилиян Маринов

От 27 март т.г. с решение на общото събрание, изпълнителният директор на "Делта Стар" АД Емилиян Маринов е избран за председател на читалище "Развитие - 1870". 

Маринов е роден в Севлиево. Има една техническа и една икономическа специалност - "Енергетика" от Техническия университет в Габрово, "Финанси и Мениджмънт" от Стопанската академия в Свищов. Женен е и е баща на 17-годишен син и 9-годишна дъщеря. 

На 29 г. влиза в бизнеса, след като Станислав Боев му предлага да стане акционер в "Делта Стар" АД. Последните пет години е изпълнителен директор на дружеството. 

Не му е чужда и обществената работа. През 2008 г. става член на биснессдружение "Севлиево 21 век", на следващата година е избран в Управителния съвет. След още две години е зам.-председател на сдружението за три години.

Емилиян Маринов бе общински съветник в мандат 2011-2015, представител на гражданската квота в групата на социалистите. Член е на още два управителни съвета - на спортен клуб по плуване "Викинг 2008" и на Средно училище "Васил Левски". 

"Читалище "Развитие-1870" е една доста добре стегната и подредена къща, в която ремонт май не е правен само в мазата", каза при поемане на поста Маринов. "Не ме е страх от предизвикателства, но признавам, че това е ново предизвикателство за мен, защото летвата е високо вдигната - ремонтиран и добре поддържан сграден фонд, положително финансово състояние", каза още Емилиян Маринов. С конкретни ангажименти при встъпване в новото си амплоа обаче не се ангажира, тъй като не се е запознал с финансовата рамка за годината.

На Емилиян Маринов вероятно ще е по-трудно в началото отколкото на Данаил Лалев. Най-малкото, защото новият председател не излиза от средата на самодейците, където предшественикът му бе от дете. Това обаче е лесно преодолимо, ако са налице разбиране, желание за работа и толерантност към спецификата на самоееца. А Маринов със сигурност ще прояви и трите, тъй като освен организационни умения, е доказана консенсусна личност.

автор: Емилия Димитрова    

Соня Цонева е с награда за женска роля в пиеса на Стефан Цанев
Култура
Галерия "Видима" и Библиотеката представят Ивайло Диманов
Култура
„Децата на Севлиево“ - чисти гласове и великолепна хармония
Култура
Светлописците на Шумен края на ХІХ - средата на ХХ век - в Габрово
Култура
Читалището в с. Крушево направи дарение с творби на Беньо Бенев
Култура
"Символи на българската идентичност" гостуват в Подгорица
Култура
Ива Русинова получи диплом за преподавателска работа
Култура
Ансамбъл "Мирас" от Башкирия идва за концерт в Севлиево
Култура
НЧ “Развитие 1870” се представи в Панорама на детското творчество
Култура
Валентин Русинов и „ТЯ” в галерия „Видима” на 25 юни 2019 г.
Култура
Вечер на Димитър Димов организира Библиотеката на 25 юни т.г.
Култура
Трио "Звън" - любими изпълнители на публиката в Пазарджик
Култура
Четири вечери кино под открито небе в Севлиево
Култура
Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"
Култура
ХГ „Асен и Илия Пейкови“ представя Красимира Кирилова
Култура
85 художници създават заедно за 85 г. "Идеал Стандарт-Видима"
Култура