Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Емилиян Маринов

От 27 март т.г. с решение на общото събрание, изпълнителният директор на "Делта Стар" АД Емилиян Маринов е избран за председател на читалище "Развитие - 1870". 

Маринов е роден в Севлиево. Има една техническа и една икономическа специалност - "Енергетика" от Техническия университет в Габрово, "Финанси и Мениджмънт" от Стопанската академия в Свищов. Женен е и е баща на 17-годишен син и 9-годишна дъщеря. 

На 29 г. влиза в бизнеса, след като Станислав Боев му предлага да стане акционер в "Делта Стар" АД. Последните пет години е изпълнителен директор на дружеството. 

Не му е чужда и обществената работа. През 2008 г. става член на биснессдружение "Севлиево 21 век", на следващата година е избран в Управителния съвет. След още две години е зам.-председател на сдружението за три години.

Емилиян Маринов бе общински съветник в мандат 2011-2015, представител на гражданската квота в групата на социалистите. Член е на още два управителни съвета - на спортен клуб по плуване "Викинг 2008" и на Средно училище "Васил Левски". 

"Читалище "Развитие-1870" е една доста добре стегната и подредена къща, в която ремонт май не е правен само в мазата", каза при поемане на поста Маринов. "Не ме е страх от предизвикателства, но признавам, че това е ново предизвикателство за мен, защото летвата е високо вдигната - ремонтиран и добре поддържан сграден фонд, положително финансово състояние", каза още Емилиян Маринов. С конкретни ангажименти при встъпване в новото си амплоа обаче не се ангажира, тъй като не се е запознал с финансовата рамка за годината.

На Емилиян Маринов вероятно ще е по-трудно в началото отколкото на Данаил Лалев. Най-малкото, защото новият председател не излиза от средата на самодейците, където предшественикът му бе от дете. Това обаче е лесно преодолимо, ако са налице разбиране, желание за работа и толерантност към спецификата на самоееца. А Маринов със сигурност ще прояви и трите, тъй като освен организационни умения, е доказана консенсусна личност.

автор: Емилия Димитрова    

Колкото е по-цветно, толкова повече това е Стефка Николова
Култура
Галерия "Видима" представя "Дива череша" и Мариета Милева Чони
Култура
Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
Култура
В Историческия музей се открива изложба "Поетът с ватенката"
Култура
В галерия „Видима" гостува сдружение на руските художници
Култура
Концерт на певците от музикалната школа на Цветан Цонев
Култура
Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Трето място за Ивайла Йонкова в национален конкурс за рисунка
Култура
Рисунки на севлиевчета са в музея в Хамада, Япония
Култура
Ирена Георгиева получи специалната награда на кмета на Дряново
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
Мартин Христов, на 6 г., за втори път получи награда "Захарий Зограф"
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура