Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Емилиян Маринов

От 27 март т.г. с решение на общото събрание, изпълнителният директор на "Делта Стар" АД Емилиян Маринов е избран за председател на читалище "Развитие - 1870". 

Маринов е роден в Севлиево. Има една техническа и една икономическа специалност - "Енергетика" от Техническия университет в Габрово, "Финанси и Мениджмънт" от Стопанската академия в Свищов. Женен е и е баща на 17-годишен син и 9-годишна дъщеря. 

На 29 г. влиза в бизнеса, след като Станислав Боев му предлага да стане акционер в "Делта Стар" АД. Последните пет години е изпълнителен директор на дружеството. 

Не му е чужда и обществената работа. През 2008 г. става член на биснессдружение "Севлиево 21 век", на следващата година е избран в Управителния съвет. След още две години е зам.-председател на сдружението за три години.

Емилиян Маринов бе общински съветник в мандат 2011-2015, представител на гражданската квота в групата на социалистите. Член е на още два управителни съвета - на спортен клуб по плуване "Викинг 2008" и на Средно училище "Васил Левски". 

"Читалище "Развитие-1870" е една доста добре стегната и подредена къща, в която ремонт май не е правен само в мазата", каза при поемане на поста Маринов. "Не ме е страх от предизвикателства, но признавам, че това е ново предизвикателство за мен, защото летвата е високо вдигната - ремонтиран и добре поддържан сграден фонд, положително финансово състояние", каза още Емилиян Маринов. С конкретни ангажименти при встъпване в новото си амплоа обаче не се ангажира, тъй като не се е запознал с финансовата рамка за годината.

На Емилиян Маринов вероятно ще е по-трудно в началото отколкото на Данаил Лалев. Най-малкото, защото новият председател не излиза от средата на самодейците, където предшественикът му бе от дете. Това обаче е лесно преодолимо, ако са налице разбиране, желание за работа и толерантност към спецификата на самоееца. А Маринов със сигурност ще прояви и трите, тъй като освен организационни умения, е доказана консенсусна личност.

автор: Емилия Димитрова    

"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Актьори изпълняват монолози в инициативата НавънКъмСебеСи
Култура
Галерия "Видима" представя троянския художник Милко Дачев
Култура
Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици
Култура
Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
С изложба "Изкуството е заразно" галерия "Видима" отваря за посетители
Култура
Багатури на сцената на фестивала "Семе българско"
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
Честит празник, самодейци! Благословени да са усилията и таланта ви!
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Изложбата на Милко Дачев е отворена, но няма да има откриване
Култура
100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура