Търсене

Лятото донесе емоции и награди от конкурси за популярна песен на солисти от вокална формация „Upstream Voices”

Севлиево онлайн
Лятото донесе емоции и награди от конкурси за популярна песен на солисти от вокална формация „Upstream Voices”

Снимка: Илиян Гъбенски

Малката певица Мелани Йонкова от Габрово, солистка на ВФ „Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, избра да празнува седмия си рожден ден във Варна на Международния конкурс „Бъди звезда“. А подаръка, който сама си спечели бе първа награда в първа възрастова група, диплом и званието лауреат първа степен в категория песен на роден език.

Организатори на конкурса са Академия за таланти „Старс Академи“, а конкуренцията бе над 300 участници в три направления - вокал, фолклор и танц.

Изпълненията на Мелани оценява жури с председател доц. Етиен Леви - преподавател в Нов български университет, Мими Иванова - любима певица на поколения българи и Елица Тодорова- част от дуета Елица и Стунджи, класирали се с песента „Вода“ в Евровизия през 2007 г.

По покана на АРТ Център „Кърнолски“ Мелани участва и в Международния фестивал на изкуствата „Karnolsky Summer Camp” в Слънчев бряг, където порлучи втора награда, диплом и сребърен медал.

Гласовитата Кристина Неделчева, друга ученичка на Ценка Горалова, участва в Националния конкурс за рок групи, индивидуални изпълнители и вокални състави „Поп- рок- фест“ в Несебър. Младата габровка се завърна с втора награда, диплом и статуетка в първа възрастова група.

Емоционалното й изпълнение на песните „Българийо, децата ни върни“ по музика на Развигор Попов и „Бохемска рапсодия“ - популярен хит на „Куин“ и Фреди Меркюри, впечатли журито в състав: Веселин Тодоров от група „Фактор“, Мая Райкова - продуцент за поп-рок и джаз музика в БНР и Иван Лечев, легендарният китарист и цигулар на ФСБ.

В началото на септември в Полски Тръмбеш се проведе Националният конкурс за популярна песен „Полските щурчета“, създаден по идея на Веселин Маринов. Кристина Неделчева участва в най-многобройната втора възрастова група, където конкуренция й бяха 36 участници, но успя да впечатли журито, което й присъди втора награда. В конкурса за първи път участваха шестгодишната Виктория Петрова и деветгодишната Виана Колева. С много настроение и хъс бе представянето и на Мария Илиева и Ива Христова във втора група, както и Рая Петкова в трета възрастова група.

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.