Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Марияна Петрова, снимка: Ротари Севлиево

Марияна Петрова ще бъде президент на Ротари клуб Севлиево за следващата ротарианска година. Тя пое президентството на клуба от Мария Петрова по време на традиционната церемония по ротация, т.е. смяната на ръководството. Ротация имаше и при Интеракт клуб (младежкото формирование на Ротари). Досегашният президент на Интеракт Калоян Тодоров предаде управлението на Николай Недев. С това започнатото от досегашния ръководен екип на организацията се поема за довършване от новия. А мотото на Марияна Петрова за нейното управление е "Ротари отваря нови възможности". При поемане на огърлицата на президента тя сподели, че за нея Ротари е приемственост и доброволна служба за развиване на доброто и общността, както и че чрез възможностите, които Ротари ще отвори, ротарианците ще продължат да служат на обществото и неговите нужди, защото за да си добър и милосърден, трябва да бъдеш на първо място филантроп.

Николай Недев благодари за гласуваното доверие към него и даде обещание за една още по-успешна година, като призова: “Нека показваме на всички около нас, че верният път е пътят на доброто”.

Една от най-мащабните инициативи на Ротари Севлиево през изминалата година е събирането на средства за ремонт на читалищния салон. Събрани бяха 9 хил. лв., въпреки липсата на традиционния бал на ротарианците, който се провежда през пролетта. Ротари клуб дари и лични предпазни средства на медиците от севлиевската Спешна помощ, които са на първа линия в борбата с коронавируса. 

В навечерието на 24 май Ротари клуб в Севлиево събра и дари на Народно читалище "Развитие-1870" сумата от 9000 лв. Парите са за основен ремонт на читалищния салон - кауза, около която в началото на годината се обединиха Ротари клуб и бизнессдружение "Севлиево 21 век". 

Интеракт клуб пък продаваха мартеници и със събраните 1200 лв. направиха в парк "Черничките" алея на поетите от литаратурен клуб "Пеньо Пенев" при читалище "Развитие-1870". 

Поетичен кът на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” към Народно читалище „Развитие-1870“бе открит в парк „Черничките“. Идеята е на младежи от Интеракт клуб Севлиево, които са получили подкрепа от Община Севлиево, Ротари клуб Севлиево и разбира се, от членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев”, съобщава секретарят на Читалището Нели Тотева. 

В духа на темата на Ротари, севлиевските ротарианци си обещаха, че ще продължат да отварят възможности пред обществото.

 

 

 

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество