Търсене

Марти - малкото момче, което нямаше време, за да стане голям футболист, сега обединява деца с мечти

Емилия Димитрова
Марти - малкото момче, което нямаше време, за да стане голям футболист, сега обединява деца с мечти

Марти, завинаги на 9 г., снимка: семеен архив

Футболният турнир в памет на Мартин Пенев, останал завинаги на 9 г., се превърна в истински фурор на спортменство и добрина. Сигурно затова нито зрителите, нито участниците брояха головете и днес никой от присъстващите не си спомня колко гола са били вкарани по време на турнира.

А головете валяха един след друг ту към едната, ту към другата врата. Дали защото Марти беше техен съотборник, но видимо бе преимуществото в играта на севлиевци. Те обаче не искат да коментират тактика, резултат и самата игра. Смятат, че по-важна е била емоцията, защото там, отгоре, при звездите се забавляваше и малкият Марти, в чиято памет за втора поредна година се организира футболният турнир. 

Изображение - 12346  

Турнирът имаше две срещи - на родените през 2011 г. футболисти и на родените през 2015 г. Съперници бяха отборите на Севлиево и "Фортуна" - Плевен. 

На финала всички си направиха обща снимка, забравили напълно за резултата от мачовете, както и за съперничеството на терена. Защото в средата между отборите беше портрета на Мартин Пенев, който ни напусна на 3 юни 2020 г.

Половин година по-рано той и семейството му чуха страшната диагноза и на Марти се наложи много бързо да порасне, защото му предстоеше тежка битка. Не успя да я доведе докрай, заради което си остана на 9 г.

Изображение - 12347  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!