Търсене

Михаил Костадинов финишира трети в първия ден от състезанието по планинско колоездене "Дивото зове"

Севлиево онлайн
Михаил Костадинов финишира трети в първия ден от състезанието по планинско колоездене

снимка: tracksport.live

Михаил Костадинов от Севлиево, състезател на столичния клуб COOP, финишира трети при юношите и тринайсти в общото класиране в дисциплината Cross Country Olimpic (XCO) в първия ден от надпреварата по планинско колоездене "Дивото зове".

Състезанието се провежда вчера и днес край Маджарово, в Източните Родопи.

Младият Костадинов измина 50 км. с трето време при юношите, а в общото класиране при мъжете е на 13-то място от 170 участници, което дава допълнителна тежест на успеха му.

От този сезон младият състезател, който е ученик в 10 клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, се състезава за столичния клуб КООП. Тренира под ръководството на Александър Алексиев, който заедно с Емил Стойнев са двигателите на клуба. Двамата са и първите българи, участвали на световно първенство по планинско колоездене в олимпийската дисциплина XCO. Натрупания опит в този спорт искат да предадат на по-младите състезатели, "защото в България има таланти и те могат да ни представят достойно на кръгове от Световната купа“, споделят Александър и Емил пред елесктронното издание на ЦКС, под чиято "шапка" функционира колоездачният клуб COOP.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!