Търсене

Михаил Костадинов финишира втори в „XCM Sliven Rocks“ в дисциплината крос кънтри маратон

Севлиево онлайн
Михаил Костадинов финишира втори в „XCM Sliven Rocks“ в дисциплината крос кънтри маратон

Михаил Костадинов, снимка: Георги Банов

Състезателят на колоездачен клуб "Хоталич" - Севлиево Михаил Костадинов финишира втори на провелото се на 12 юни в Сливен състезание по крос кънтри маратон „XCM Sliven Rocks“. 

Изображение - 10899Михаил Костадинов, снимка: Георги Банов  

Състезанието е част от Държавния отборен и личен шампионат в дисциплината XCM за 2022 и носи точки за съответните класирания. Провежда се в няколко категории - юноши младша възраст, юноши старша възраст, девойки, жени и елит. Севлиевският клуб участва в категория "юноши младша възраст и девойки".

Маратонът има две дължини - дългото трасе е 54 километра с положителна денивелация малко над 2000 метра и късо трасе - 14,5 километра с положителна денивелация от 500 метра. Предвид възрастта на състезателите от клуб "Хоталич" те се състезаваха в късото трасе.

Прочутият Сливенски вятър демонстрира популярността си, подмятайки многото капки дъжд, а образуваната кал посрещаше надъханите участници подобаващо, разказват от колоездачния клуб. 

Първи финишира Михаил Костадинов и точно той донесе големият успех на клуба, класирайки се на второ място. Малко след него финишира Александър Иванов, който е имал проблем с маршрута. Всъщност да се изгубиш по трасето е често срещано в подобен род надпревари, споделят от клуба. Проблеми с маршрута са имали и двете момичета, но независимо от това и тримата са успели да се ориентират и да завършат успешно.

Надежда Иванова и Даяна Маринова са двете състезателки на Севлиево, единствени момичета в дисциплината, което автоматично ги изпрати в крайното класиране на първо (надежда Иванова) и второ място (Даяна Маринова).

Изображение - 10890Надежда Иванова и Даяна Маринова, снимка: Клуб по колоездене "Хоталич"  

Не са много клубовете у нас, които подготвят токова млади състезателки по крос кънтри, заради което колоездачен клуб "Хоталич" получи похвали от треньори и състезатели.

На 18 юни Михаил Костадинов заедно с Методи Златев и Николай Ножаров ще опитат да обиколят Витоша за най-кратко време. Пробегът е 100 км. 

Успехът в Сливен е втори голям само за няколко дни за Михаил Костадинов. В края на май петнайсетгодишният колоездач завърши девети от 39 участници при юношите на провелото се край Казанлък състезание по планинско колоездене "Спици и бодли".  

Няма състезание в България с по-труден маршрут, казва Евгени Балев от клуб "Блу Рокс" в Сливен - съорганизатор на надпреварата, цитиран от Община Сливен. 

Как Михаил Костадинов влезе в десетката на най-добрите в планинското колоездене вижте тук

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!