Търсене

Млади изпълнители от школата на Ценка Горалова са "Новите звезди на България 2024"

Млади изпълнители от школата на Ценка Горалова са

Снимка: Илиян Гъбенски

Пореден успех записаха в творческите си биографии млади изпълнители на популярна музика от школата на Ценка Горалова, след участието им в Националния арт фестивал за вокално изкуство "Новите звезди на България - 2024", който се проведе в края на месец май в Ловеч.

Далия Ковачева от Габрово се завърна от фестивала с гран-при и два златни медала, след като изпя блестящо хита на "Куин" и Фреди Меркюри "Бохемска рапсодия“. Изпълнението донесе на Далия много високи оценки от журито, които се материализираха на гала концерта в купа и първа награда в категория "рок-соло“ и възраст от 16 до 19 г.

Много емоционално и изключително музикално бе изпълнението на Далия и на красивата балада "Jealous” на Labrinth, в категория "чуждестранна поп музика“, също отличена с първа награда, златен медал и диплом.

Гласовитият Росен Метев спечели сърцата на публика и жури с изпълнение на популярната песен на "Бекстрийт бойс“ "Incomplete” и получи първа награда, златен медал и диплом в категория "чуждестранна поп музика“ във възрастова група от 13 до 15 г. Росен също е от Габрово, а друго негово изпълнение му донесе сребърен медал в категория българска поп музика, където се представи с песента на Васил Найденов "Болката отляво“.

Вече втора година Росен е ученик в езиковата гимназия "Екзарх Йосиф I” в Ловеч, но успява да съчетава любовта си към музиката и обучението във вокална формация "Upstream Voices” в школата на Ценка Горалова.

Журито бе председателствано от Гуна Иванова, а фестивалът се провежда с подкрепата на Община Ловеч и Съюза на организациите на любителското изкуство.

Тази година в него взеха участие повече от 250 изпълнители, деца и младежи от страната. По покана на организаторите в гала-концерта участва и десетгодишният Павел Петров от Севлиево, солист на "Upstream Voices”, миналогодишен победител и носител на Супер Гран- При на конкурса. Той изпълни песните "По-добре“ из репертоара на Ники Манолов и популярният хит "Feeling good”, аплодиран многократно от възторжената публика. Павел се включи и с голямо желание в раздаване на наградите на победителите.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.