Търсене

Момче на 16 г. загина край село Буря при катастрофа с АТВ

Момче на 16 г. загина край село Буря при катастрофа с АТВ

Момче на 16 г. стана жертва на инцидент с АТВ вчера, 13 август 2020 г.

Инцидентът станал рано сутринта в района на севлиевското село Буря. Сигнал за случилото е препратен от телефон 112 в дежурната част на Районното управление на полицията в Севлиево в 8:25 ч.

По първоначални данни на десен завой, водач на АТВ изгубил контрол над управляваното от него моторно превозно средство, напуснал пътното платно и пропаднал в дере, протичащо в ляво по посоката му на движение.

В следствие на травми, получени при инцидента, е починал 16-годишен младеж, жител на село Грънчарово, община Дулово. С наранявания, без опасност за живота е дрлугото момче, също на 16 г., от София.

Според източници на "Севлиево онлайн" двете момчета били на гости в района при роднина на единия от тях.

На местопроизшествието е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „в“ от Наказателния кодекс. Въпросният текст гласи, че който при управление на моторно превозно средство по непредпазливост причини смърт, наказанието е лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.

Разследването на механизма и причините за възникване на пътния инцидент се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.