Търсене

На 15 септември в Севлиевско се подаряват туби с вода

На 15 септември в Севлиевско се подаряват туби с вода

Туби с вода за единствения диспенсър в училището в с. Добромирка дариха Кристина Сидорова, Здравко Кънчев и Станимир Стойчев

от Емилия Димитрова

Осем туби с вода за диспенсъра в сградата на Основно училище "Христо Ботев" в с. Добромирка дариха днес народният представител Кристина Сидорова (БСП) и общинските председатели на социалистите в Габрово и Севлиево Здравко Кънчев и Станимир Стойчев.

Те дойдоха в селото за откриването на новата учебна година, на която присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изображение - 3247

Тетрадки и пособия за писане и русуване връчи депутатът Кристина Сидорова на директора Йорданка Георгиева

Дарението само на пръв поглед е странно. В с. Добромирка от днес вода ще се доставя само с водоноски, гласи заповед на кмета на община Севлиево от вчера, 14 септември 2020 г. Същото е положението в още пет населени места на общината, а в останалите режимът е изключително драстичен, някъде вода се пуска за часове, другаде до три дни седмично.

Машината за вода на първия етаж в училищната сграда в с. Добромирка е единственият източник на питейна вода. За останалите нужди - тоалетна и чисти ръце, от екипа са осигурили бидони, но на тях изрично е написано, че водата не става за пиене.  

Изображение - 3248

Раници дариха депутът и двама общински председатели на БСП за децата от училището в с. Добромирка

И тъй като детските очи едва ли ще светнат при наличието на туби с питейна вода, представителите на Левицата бяха подготвили и други подаръци - тетрадки, моливи и химикалки, флумастери и цял кашон с раници. 

Всичко е закупено с лични средства, уточни народният представител Кристина Сидорова, преди да връчи дарението на директора на училището Йорданка Георгиева, която ще има грижата да го разпредели сред децата.   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!