Търсене
В ДКЦ-1-Севлиево

На 2 септември д-р Алдин Али, кардиолог в Аджибадем Сити Клиник, ще преглежда в Севлиево след предварително записване

Д-р Мишев ще преглежда в "Медицински център-1" на 30 с

илюстрация: Pixabay

Д-р Алдин Али, специалист кардиология и ехокардиография в Клиниката по кардиология в Аджибадем Сити Клиник, Сърдечно-съдов център, ще преглежда пациенти от Севлиево на 2 септември т.г. в ДКЦ-1-Севлиево.

Прегледите се провеждат след предварително записване на регистратура и след предварителни резултати от клинични изследвания.

В медицинския преглед са включени още електрокардиограма и ехокардиография.

Прегледите при д-р Али са срещу заплащане. 

Допълнителна информация на тел. 0675/ 3-42-15, 9-66-93

Сърдечно-съдовите заболявания са основна причина за смъртта на милиони хора по света. Тя превъзхожда сериозни заболявания като някои типове рак и други хронични здравословни проблеми. Статистиката сочи, че заболяванията на сърцето се дължат на лошата профилактика, нездравословно хранене, обездвижен начин на живот, замърсяван е на околната среда, тютюнопушене, прием на алкохол и много други фактори. В България именно те са един от най-честите „убийци“.

В България 65% от общата смъртност на населението се причинява от този вид заболявания. Около 80% от преждевременните смъртни случаи могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори като прекомерна употреба на алкохол, цигари, прием на сол, липса на физическа активност, високи нива на холестерол и повишено кръвно налягане. За съжаление, това не се отнася за всички сърдечно-съдови инциденти. Част от тях са в резултат на генетичната предразположеност и фамилна анамнеза. Важно е всеки да познава фамилната си история.

Очертава се обаче една основна причина за сериозните последствия от сърдечно-съдовите заболявания в цял свят – хората пренебрегват предупредителните симптоми и знаци. Те твърде късно се обръщат за помощ към лекарите и по този начин лечението им се усложнява.

През август в ДКЦ-1-Севлиево ще преглежда външните специалисти д-р Бонка Попова (онколог) и д-р Виктор Точков - ортопед-травматолог. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.