На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово

На 9 май, малко преди обед, Боян Ботев, председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“  пътувал от Севлиево, през с. Богатово, за да излезе на главен път София-Варна. Малко след изхода от града, в опит да избегне пропадане в нашарения с дупки участък и удар в идващия насреща товарен автомобил, Ботев пропаднал в 13-сантиметрова дупка с остри ръбове. Резултатът бил мигновенен – двете десни гуми на автомобила му се скъсали, колата поддала и за малко не се преобърнала в крайпътната канавка.

Водачът веднага подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип. Пристигналите униформени констатирали поражениата по автомобила, който вече не бил в движение и малко по-късно бил придвижен до автосервиз, натоварен на кола на „Пътна помощ“. Констатирана била и причината за инцидента – огромна дупка на пътя, с дължина 1.40 м, широка 1.80 м и дълбока 13 см. На практика дупката заемала цялата дясна лента на пътното платно и по никакъв начин не е могла да се избегне, при положение, че насреща идвал друг автомобил, както е в описаната ситуация.

Докато полицаите правили замервания на платното, от пресечния черен път излязъл трактор. Водачът като видял ситуацията спрял и разказал, че случилото се на този участък е ежедневие. Не минавало ден без някой автомобил да не пропадне в тази или друга дупка на пътя, всичките големи и дълбоки.  

Участъкът Севлиево – Богатово – главен път София-Варна е част от републиканската пътна мрежа, показа проверка в Областно пътно управление Габрово.

След като разговаряхме с тях и изпратихме снимки от мястото на инцидента, оттам се ангажираха да се запознаят със случая и отговорят какво възнамеряват да бъде направено за рехабилитация на, оказалия се опасен пътен участък. „Възмутен съм. Това място със сигурност е причина за не един инцидент, ако се съди по следите от спирачен път около въпросната дупка“, коментира Боян Ботев. „А ако там загине човек? Тогава ли ще започнем да пълним дупките и да реагираме постфактум?“, пита той.

Ботев ще търси обезщетение от държавата за пораженията по автомобила си.  

Луксозното издание "Севлиево" - от днес в продажба
Общество
14 октомври - Ден на Севлиево
Общество
„Частната“ Темида на Община Севлиево
Общество
299-метров тиквеник изядоха в Севлиево днес
Общество
Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Общество
Регионалните медии имат нужда от кръвопреливане
Общество
КНСБ: Хората смятат, че са недооценени от работодателя си
Общество
Благотворителна акция в полза на незрящите от общината
Общество
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за измама с Гугъл приложение
Общество
260-килограмова тиква докараха от свищовско
Общество
Петима са тазгодишните носители на почетния знак "Севлиево"
Общество
Какво предстои в празничната за Севлиево седмица
Общество
Един тон крем-супа приготви Ути Бъчваров на севлиевския площад
Общество
Две соларни пейки има от днес в Севлиево
Общество
Данъчните продадоха на търг кораб, използван за контрабанда
Общество
И след дъжд, вода за севлиевските села няма
Общество