На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово

На 9 май, малко преди обед, Боян Ботев, председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“  пътувал от Севлиево, през с. Богатово, за да излезе на главен път София-Варна. Малко след изхода от града, в опит да избегне пропадане в нашарения с дупки участък и удар в идващия насреща товарен автомобил, Ботев пропаднал в 13-сантиметрова дупка с остри ръбове. Резултатът бил мигновенен – двете десни гуми на автомобила му се скъсали, колата поддала и за малко не се преобърнала в крайпътната канавка.

Водачът веднага подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип. Пристигналите униформени констатирали поражениата по автомобила, който вече не бил в движение и малко по-късно бил придвижен до автосервиз, натоварен на кола на „Пътна помощ“. Констатирана била и причината за инцидента – огромна дупка на пътя, с дължина 1.40 м, широка 1.80 м и дълбока 13 см. На практика дупката заемала цялата дясна лента на пътното платно и по никакъв начин не е могла да се избегне, при положение, че насреща идвал друг автомобил, както е в описаната ситуация.

Докато полицаите правили замервания на платното, от пресечния черен път излязъл трактор. Водачът като видял ситуацията спрял и разказал, че случилото се на този участък е ежедневие. Не минавало ден без някой автомобил да не пропадне в тази или друга дупка на пътя, всичките големи и дълбоки.  

Участъкът Севлиево – Богатово – главен път София-Варна е част от републиканската пътна мрежа, показа проверка в Областно пътно управление Габрово.

След като разговаряхме с тях и изпратихме снимки от мястото на инцидента, оттам се ангажираха да се запознаят със случая и отговорят какво възнамеряват да бъде направено за рехабилитация на, оказалия се опасен пътен участък. „Възмутен съм. Това място със сигурност е причина за не един инцидент, ако се съди по следите от спирачен път около въпросната дупка“, коментира Боян Ботев. „А ако там загине човек? Тогава ли ще започнем да пълним дупките и да реагираме постфактум?“, пита той.

Ботев ще търси обезщетение от държавата за пораженията по автомобила си.  

На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово
Общество
Две жени в челен сблъсък в Балкана, едната е с комоцио
Общество
Данаил Лалев е поканил президента Радев в Севлиево
Общество
Торба брашно ще получи майсторът на най-вкусна погача
Общество
Язовирите в областта имат достатъчен обем да поемат дъждовете
Общество
Ансамбъл "Чинари" гостува на "Семе българско"
Общество
Занаяти от 15 век ще бъдат показани на "Семе българско"
Общество
Съдът отмени текст от Наредбата за гробищните паркове
Общество
Двама останаха ветераните, които намериха сили да почетат 9 май
Общество
1500 лв. за еднакви цифри в регистрационните номера на колите
Общество
Жената, потърсила лек в Бразилия, е със севлиевски корен
Общество
Втори фестивален ден на "Семе Българско" в Севлиево
Общество
От понеделник започва подмяна на уличния водопровод
Общество
Катастрофа на пътя София-Варна, жена е потрошена
Общество
Асен Великов и "Различната България" на "Семе българско"
Общество
"Шанс за бебе" в рамките на фестивала "Семе българско"
Общество