На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово

На 9 май, малко преди обед, Боян Ботев, председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“  пътувал от Севлиево, през с. Богатово, за да излезе на главен път София-Варна. Малко след изхода от града, в опит да избегне пропадане в нашарения с дупки участък и удар в идващия насреща товарен автомобил, Ботев пропаднал в 13-сантиметрова дупка с остри ръбове. Резултатът бил мигновенен – двете десни гуми на автомобила му се скъсали, колата поддала и за малко не се преобърнала в крайпътната канавка.

Водачът веднага подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип. Пристигналите униформени констатирали поражениата по автомобила, който вече не бил в движение и малко по-късно бил придвижен до автосервиз, натоварен на кола на „Пътна помощ“. Констатирана била и причината за инцидента – огромна дупка на пътя, с дължина 1.40 м, широка 1.80 м и дълбока 13 см. На практика дупката заемала цялата дясна лента на пътното платно и по никакъв начин не е могла да се избегне, при положение, че насреща идвал друг автомобил, както е в описаната ситуация.

Докато полицаите правили замервания на платното, от пресечния черен път излязъл трактор. Водачът като видял ситуацията спрял и разказал, че случилото се на този участък е ежедневие. Не минавало ден без някой автомобил да не пропадне в тази или друга дупка на пътя, всичките големи и дълбоки.  

Участъкът Севлиево – Богатово – главен път София-Варна е част от републиканската пътна мрежа, показа проверка в Областно пътно управление Габрово.

След като разговаряхме с тях и изпратихме снимки от мястото на инцидента, оттам се ангажираха да се запознаят със случая и отговорят какво възнамеряват да бъде направено за рехабилитация на, оказалия се опасен пътен участък. „Възмутен съм. Това място със сигурност е причина за не един инцидент, ако се съди по следите от спирачен път около въпросната дупка“, коментира Боян Ботев. „А ако там загине човек? Тогава ли ще започнем да пълним дупките и да реагираме постфактум?“, пита той.

Ботев ще търси обезщетение от държавата за пораженията по автомобила си.  

Без вода в с. Кръвеник и три махали заради ремонта по водопровода
Общество
МОСВ прехвърли на кметове проект с половината от бюджета му
Общество
348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.
Общество
Във вододайните зони на област Габрово има 519 сечища
Общество
Улици в Севлиево без вода на 8 август т. г.
Общество
Още 4 млн. лв. отпусна държавата за водопровода на Севлиево
Общество
Къща пламна и човек пострада заради неизправна газова бутилка
Общество
Обучение по финансова грамотност организира Библиотеката
Общество
ОД "Русофили" канят на събор край язовир "Копринка"
Общество
Севлиево, Дряново и Сухиндол изграждат инсталации за компостиране
Общество
Шест щъркела са спасени от РИОСВ В. Търново през август
Общество
960 нарушения на пътя за седмица в габровска област
Общество
Как да подадете напълно анонимен сигнал до екипа на „За истината“
Общество
Разходите на българите растат през второто тримесечие
Общество
Осем нарушители за два часа в с. Кормянско
Общество
Дадийска не показа какво мислят хората за социалния патронаж
Общество