На косъм от инцидент заради дупка на пътя за с. Богатово

На 9 май, малко преди обед, Боян Ботев, председателят на сдружение „Граждани за Севлиево“  пътувал от Севлиево, през с. Богатово, за да излезе на главен път София-Варна. Малко след изхода от града, в опит да избегне пропадане в нашарения с дупки участък и удар в идващия насреща товарен автомобил, Ботев пропаднал в 13-сантиметрова дупка с остри ръбове. Резултатът бил мигновенен – двете десни гуми на автомобила му се скъсали, колата поддала и за малко не се преобърнала в крайпътната канавка.

Водачът веднага подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили на мястото полицейски екип. Пристигналите униформени констатирали поражениата по автомобила, който вече не бил в движение и малко по-късно бил придвижен до автосервиз, натоварен на кола на „Пътна помощ“. Констатирана била и причината за инцидента – огромна дупка на пътя, с дължина 1.40 м, широка 1.80 м и дълбока 13 см. На практика дупката заемала цялата дясна лента на пътното платно и по никакъв начин не е могла да се избегне, при положение, че насреща идвал друг автомобил, както е в описаната ситуация.

Докато полицаите правили замервания на платното, от пресечния черен път излязъл трактор. Водачът като видял ситуацията спрял и разказал, че случилото се на този участък е ежедневие. Не минавало ден без някой автомобил да не пропадне в тази или друга дупка на пътя, всичките големи и дълбоки.  

Участъкът Севлиево – Богатово – главен път София-Варна е част от републиканската пътна мрежа, показа проверка в Областно пътно управление Габрово.

След като разговаряхме с тях и изпратихме снимки от мястото на инцидента, оттам се ангажираха да се запознаят със случая и отговорят какво възнамеряват да бъде направено за рехабилитация на, оказалия се опасен пътен участък. „Възмутен съм. Това място със сигурност е причина за не един инцидент, ако се съди по следите от спирачен път около въпросната дупка“, коментира Боян Ботев. „А ако там загине човек? Тогава ли ще започнем да пълним дупките и да реагираме постфактум?“, пита той.

Ботев ще търси обезщетение от държавата за пораженията по автомобила си.  

Циркът "електронни винетки" - 33% измама, 100% некадърност
Общество
Община Севлиево има 30 жилища, 24 отдава под наем
Общество
Заверка "апостил" вече правят в областната администрация
Общество
Възможни са нарушения във водоподаването заради авария
Общество
До края на януари БЧК раздава хранителни помощи
Общество
Новият данък МПС: какво се променя в Севлиево?
Общество
Утре е Богоявление. В 11.00 ч. хвърлят кръста от моста на р. Росица
Общество
Родените в общината през 2018 г. - 183. Нито едно бебе в селата
Общество
Втори ден студ в Севлиево - минус 19 градуса
Общество
Симеон Спасов извади богоявленския кръст в Севлиево
Общество
Чиновници от област Габрово са усвоили 700 хил. лв. по проекти
Общество
Временно е спряно издаването на документи за самоличност
Общество
Пияни зад волана: единият с 2.05, другият с 1.69 промила
Общество
Катастрофа край с. Сенник, пострадал е един от водачите
Общество
Денят на данъчната свобода през 2019 г. e 18 май
Общество
Мъж изгоря при пожар в дома си с. Сенник
Общество