Търсене

Напредък за Габи: стои 30 секунди права, без помощ

Напредък за Габи: стои 30 секунди права, без помощ

Да стоиш изправен 30 секунди за нас, здравите, не е никакво постижение. За 3-годишната Габриела Христова обаче, и нейната майка Христина, това е успех, който извиква сълзи в очите на майката на Габи - момиченцето, което по Коледа обедини севлиевци в името на благородната кауза - да се съберат пари за нейната рехабилитация в Турция. Помните, момиченцето страда от форма на церебрална парализа, която е увредила долните й крайници и детето не може да ходи.

Изображение - 1117 Габи има нужда от нас, за да проходи Благодарение на събраните в края на миналата година дарения, на 16 януари тя, заедно със своята майка, замина на двуседмична рехабилитация в Турция. И там малкото чудо стана. В края на процедурите Габи се е задържала половин минута на крачетата си - нещо, което до момента за нея бе напълно непостижимо. А това, убедени са лекарите и рехабилитаторите, е само началото. Медицината дава гаранции, че Габи ще проходи, към които добавяме и силната вяра на нейната майка - един борбен и силен човек, готов на всичко, за да види как детето му тича.

2447 лв. се събраха от първата вечер на Коледния базар

Двайсет и две процедури са направили в Турция на Габи, по две процедури дневно. Работата е била насочена изцяло и само към нейните крачета - тяхното укрепване и "пробиване" на бариерата, която Габи има, за да ги използва. Сега Христина, майката на Габи, продължава да прави всичко, което са правили и в Турция у дома, ползва и помощта на рехабилитаторка от Габрово, на която показала клипчета и снимки от работата на турските рехабилитатори с детето й. А през февруари заминават за Турция за нова серия процедури. Парите, които се събраха от дарителскакта кампания, както и тези, които продължават да пристигат по сметките на Габи, ще стигнат за три серии процедури.

На Коледа наистина стават чудеса. Ето едно

Междувременно Габи има и нова придобивка, закупена с част от дарените от севлиевци средства - специално изработен велосипед, съобразен с нейния ръст и килограми, както и с нейния здравословен проблем. Това колело ще даде допълнителен тласък на момиченцето да работи за здравината на своите крачета, уверена е майка й. Само да се затопли малко.

Изображение - 1118

Христина не спира да благодари на всички, направили възможно малкото чудо за Габи: "Идеал Стандарт-Видима", които продължават да помагат на семейството, Светла Георгиева - председателят на Училищното настоятелство, която изнесе товара по организацията и провеждането на Коледния благотворителен базар, Община Севлиево, които предоставиха фоайето на Администрацията за базара, децата от Второ основно училище, които заедно с родителите си изработиха коледни сувенири и ги продадоха, а парите дариха на Габи, учениците от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров", които поканиха Габи при тях и лично й дариха събраните средства. А на стотиците севлиевци, които майката на Габи дори не познава, не намира думи да изкаже благодарността и признателността си. Както и на Хайрис Сенай от Хасково - друга майка, чието дете се лекува в Турция, с която Христина комбинира пътуванията, за да ползва Хайрис за преводач в чуждата страна за себе си и за Габи.

"Аз няма да се откажа от тази битка, защото ние с Габи и всички, които й помогнаха, ще я спечелим", казва през сълзи Христина. И пак през сълзи разказва колко била горда Габи от първата си диплома. Получила я в Турция, от лекарите и рехабилитаторите там, за изключителните усилия, които малкото момиче положило, за да се лекува.

А на финала на поредния разказ за Габи и нейното малко чудо от 30 секунди, добавям силното желание на всички нас, за които битката на Габи и семейството й не е чужда, силното ни желание следващото чудо да бъдат не 30 секунди, а трийсет крачки. Аз вярвам, че ще стане. И знам, че и вие вярвате. Кураж, малка и силна Габи! 

автор: Емилия Димитрова   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!