Търсене

Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели на кръгла маса в Севлиево

Двудневното мероприятие ще завърши с изложба на трофеи от благороден елен, добити през сезон септември-октомври 2022 г.
Севлиево онлайн
Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели на кръгла маса в Севлиево

Научно-практическа дискусия събира учени, природолюбители, еколози, ловци и ловни деятели на кръгла маса в Севлиево. Събитието ще се проведе на 27 и 28 октомври 2022 г. и се организира от Северноцентрално държавно предприятие - Габрово и Държавно ловно стопанство „Росица“ - Севлиево.

Програмата предвижда началото да бъде поставено от представители на научната област в областта на ловното стопанство. В първия ден от дискусията, 27 октомври, от 13 ч., в сградата на НЧ „Развитие-1870“, презентация на тема: „Адаптивно планиране на ползването на благороден елен” ще представят експерти от катедра „Ловно стопанство” при Лесотехническия университет в София.

Аудиторията ще научи за динамика на местообитанията на благородния елен в северните склонове на Стара планина от представител на ДЛС „Росица“. За влиянието на популацията на благородния елен върху земеделските площи ще говори магистър в областта на ловното стопанство от ДЛС „Воден-Ири Хисар”, а за това как влияе ползването на недървесните горски ресурси върху популацията на благородния елен - негов колега от ДЛС „Дунав“ - Русе.

Двудневното мероприятие ще завърши с изложба на трофеи от благороден елен, добити през сезон септември-октомври 2022 г. Изложбата ще бъде на 28 октомври от 11 ч. в местността „Лъгът“, на територията на ДЛС „Росица“ - Севлиево, като практическа част на научния форум.

Превърналото се в традиция мероприятие ежегодно събира стотици посетители и е пионерно за страната събитие. Провеждането на такива изложения е важно заради анализите и изводите, които се правят на тях. Те дават възможност да се изследва състоянието на популацията от благороден елен в ловните стопанствата, трофейните качества и потенциала за развитие.

Обогатяването и разширяването на формата тази година цели да събере професионалната гилдия, традиционно посещаваща изложението, заедно с представители на научните среди и всички останали заинтересовани - природолюбители, еколози, фотографи и др., които под формата на дискусия да формулират проблеми, както и пътища за тяхното разрешаване, информират в аванс от Северноцентралното предприятие. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!