Търсене

Не може да не бъдат забелязани: певците на Ценка Горалова триумфираха в "Пътя към славата"

Не може да не бъдат забелязани: певците на Ценка Горалова триумфираха в

Отляво надясно: Мери Дойнова, Мария Илиева, Александър Дончев, снимка: Илиян Гъбенски

През месец март солисти на вокална формация "Upstream Voices" взеха участие за поредна година в националния конкурс "Път към славата“, организиран от Арт център "Кърнолски“.

Певците на Ценка Горалова, вокален педагог на формацията, се състезаваха в различни категории и възрастови групи.

Шестгодишната Виктория Петрова спечели златен медал и първа награда в първа група в конкуренция с над 90 деца от страната. С прекрасното си и лъчезарно изпълнение на песните "Влюбеният джаз“ по музика на Сашо Събев и "Аурора - към незнаен свят“ (популярен хит от филма на Дисни "Замръзналото кралство“), тя впечатли професионалното жури, в което внесоха свежо участие вокалистките от група "Тринити“.

Във втора и най-многобройната възрастова група участва Виана Колева, която се представи блестящо с песните "Жена на всички времена“ из репертоара на Петя Буюклиева и най-популярния хит на Алла Пугачова "Арлекино“. Талантливата 9-годишна певица получи първа награда, диплом и златен медал в категория поп вокал.

В журито участваха и оценяваха и поп звездите Венцислав Роланд-Вензи и Искрен Тончев- Искрата. Рокаджийският глас на Александър Дончев не остана незабелязан в трета група (11- 13 г.). Въпреки, че е само на 11 г., Алекс се пребори в голямата конкуренция на много добре пеещи деца и се завърна с втора награда, сребърен медал, диплом за най-стилно представяне, както и с покани за участия в международни конкурси в Португалия и Слънчев бряг. Той изпълни с много голям емоционален заряд популярните хитове "Високо“ на ФСБ и Hold the line на група Тото.

Мелани Йонкова от Габрово получи трета награда, диплом, бронзов медал и покана за участие в конкурс в Римини, Италия. Седемгодишната талантлива певица участва в първа група и изпълни с много настроение и чувство песните "Коминочистачът“ из репертоара на Елвира Георгиева и Once upon a December – романтична песен из анимационния филм "Принцеса Анастасия“.

В трета група в надпреварата участва за първи път Мери Дойнова на 11 г. Младата габровка получи диплом за отлично представяне и специална награда за най-въздействащ глас, както и покана за участие в конкурс в Римини, Италия.

Дванайсетгодишната Мария Илиева от Габрово се бори също в трета възрастова група. Тя бе удостоена с дипломи за най-артистично представяне и въздействащ глас. В четвърта група с над 70 певци участва Далия Ковачева от Габрово, която въпреки здравословен проблем, представи много емоционално популярнире хитове от репертоара на Бионсе и Reflection. Далия получи покана за участие в международен конкурс в Малта.

Националният конкурс "Път към славата“ се проведе паралелно в три зали, поради големия брой участници. "Радвам се, че всяка година чуваме много талантливи деца, увеличават се новите вокални школи с млади колеги-преподаватели. Подготовката и участието във всеки конкурс е стъпка напред в развитието на младите певци, както и възможност да срещнеш нови приятели, да натрупаш все по-голям сценичен опит“, коментира восалният педагог на децата Ценка Горалова.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.