Търсене

„Непознатият познат” - една нова инициатива на Градската библиотека

От 1 април Градската библиотека отново ще работи с читатели

Тази година Градска библиотека - Севлиево започва организирането на краеведски срещи-разговори с изявени професионалисти, творци, учени и общественици – родени и израснали в севлиевско. Тези срещи ще протичат под мотото „Непознатият познат”, защото може да знаем много за обществените постижения на нашите съграждани, но личността им да остава непозната за нас. А именно тя е разковничето към всичко постигнато.

"В тези разговори ще се опитаме да разкрием и разберем тази съкровена страна на иначе познатите ни имена. Ще търсим светогледа и мъдростта, до която са достигнали, водейки своите житейски битки", обявиха от Библиотеката.

За участие в срещите са поканени всички, които владеят изкуството на диалога и не са загубили любопитството си към света и човека, които подхождат с уважение към мнението на другия и се радват на неговите успехи. Иначе казано, всички, които разбират другия.

В тези разговори няма да се водят дискусии, няма да решават спорове. Предвидени са четири краеведски срещи през 2023 година. За две от тях гостите са известни - през февруари ще гостува Момчил Минчев, през юли - Христо Темелски.

Първата среща е на 15 февруари 2023 година от 17.30 часа в залата за събития на библиотеката и е разговор с Момчил Минчев. Темата е „Относителността на мащаба - от индивидуалното до глобалното, от селското до световното”

Момчил Минчев е роден в Севлиево през 1942 г. Той е испанист, бил е директор на Българския културно-информационен център и съветник по културните въпроси към Посолството на България в Мексико, автор на книгата „Мексико е близо“ и преводач на художествена литература и съвременен театър.

Човек с широк поглед, многостранни интереси и богат опит. Познавач е на информационната дейност – тема, която е актуална и проблематична в настоящето. Запознат е с културата и живота на един далечен континент – Латинска Америка. Към останалите му качества от библиотеката добавят: добър събеседник.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!