Търсене

"Нюанси"-те на Теодора Маринова - първа самостоятелна изложба на младата художничка в Севлиево

Севлиево онлайн

Теодора Маринова пред едно от своите платна, снимка: Минчо Тодоров

Теодора Маринова е нежна, красива и очевидно талантлива. Първите две са видими, талантът й пролича наскоро, след първата й самостоятелна изложба през ноември м.г. в Икономовата къща в Дряново. Вече и севлиевската публика видя от първо лице творческите търсения и попадения на младата художничка със самостоятелната й изложба, озаглавена "Нюанси". 

Изложбата бе открита в Градската художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" пред многобройна публика. А Теодора не смогваше да обърне внимание на приятели, роднини, учители, почитатели и по-големи художници. Всеки искаше да й каже по нещо, да засвидетелства уважение към нюансите в изкуството й, да й пожелае успех и благодари за удоволствието от картините й.

Теодора е от Севлиево и рисува от много малка. Няма как да е по друг начин, щом току-що дипломирала се от Великотърновския университет вече има зад гърба си две самостоятелни изложби (едната още като студентка, б. р.). 

Теодора носи таланта в себе си от малка. С леки стъпки развива този талант и през 2020 г. е победител в седмия художествен пленер на "Хелиос" АД. Това е първото й участие в частния пленер, което не бе пречка нейната картина да получи най-голямо одобрение. Участва и в традиционните пролетен и есенен салон, които организира галерия "Асен и Илия Пейкови".

Работи най-вече класическа маслена живопис и в жанровете портрет, фигурална композиция, натюрморт, пейзаж. Рисува още и в една от най-трудните техники - акварел, но обича да експериментира с акрил и туш. Като всеки млад човек е смела в новите подходи към творбата пред нея.

Духът от откриването на изложбата на Теодора Маринова може да бъде усетен през фотографиите на Минчо Тодоров, достъпни тук.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.