Търсене

В Икономовата къща в Дряново бе открита първата самостоятелна изложба на Теодора Маринова

Севлиево онлайн
В Икономовата къща в Дряново бе открита първата самостоятелна изложба на Теодора Маринова

Теодора Маринова при откриването на първата й изложба, снимка: Община Дряново

Теодора Маринова от Севлиево, студент по специалността "Живопис" във Великотърновския университет, откри първата си самостоятелна изложба. За това младата художничка избра Дряново - градът, където само преди два месеца изрисува с лика на Колю Фичето ел. табло и надписа творбата си с легендарните думи на големия майстор: "Не градете толкоз дувари, дето да ви делят, ами мостове - да ви събират!".

Теодора Маринова от Севлиево изрисува ел. табло с лика на Колю Фичето в родното му Дряново - тук

Десетки жители на Дряново, но и приятели от Севлиево, откъдето Теодора е родом, дойдоха за откриването на нейната първа изложба. А думите на възхита, одобрение и благодарност валяха към младото момиче.

Теодора носи таланта в себе си от малка. С леки стъпки развива този талант и през 2020 г. стана победител в седмия художествен пленер на "Хелиос" АД. Това бе първото участие на Теодора в частния пленер, което не бе пречка нейната картина да получи най-голямо одобрение. 

Теодора Маринова е победител в седмия пленер на "Хелиос" АД - тук

Рисуването не е единствения талант на художничката. През 2021 г. тя, заедно с Цветан Гатев (народно пеене - вокал) и Денис Богданов (рецитатор на руски език) бяха удостоени със званието "Лауреат първа степен" на XVI Международна творческа среща и фестивал "Заедно в XXI век", организиран от фондация "Устойчиво развитие за България". 

Картините от изложбата в Дряново са изложени за продажба. С част от средствата Теодора Маринова ще подкрепи лечението на Моника Георгиева, която се бори с последиците от множествената склероза. 

Още за заболяването на Моника и нейната битка, както и възможностите да бъде подкрепена - тук

Ако и вие искате да помогнете на Моника, ето нейната сметка в PayPal https://www.paypal.com/paypalme/monikangeorgieva

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.