Търсене

Община Севлиево набира доброволци за попълване на доброволното формирование

Севлиево онлайн
Община Севлиево набира доброволци за попълване на доброволното формирование

Доброволното формирование на Севлиево с кмета (в средата) и началника на Пожарната служба (вторият отляво надясно), снимка: Община Севлиево

От Община Севлиево обявиха началото на процедура за набиране на доброволци за попълване състава на доброволното формирование за защита при бедствия. 
 
Доброволец може да стане всеки, навършил 18 г., клинично здрав, неосъждан за умишлено престъпление от общ характер, не е служител на Министерството на вътрешните работи или военнослужещ от Министерството на отбраната и желае доброволно да участва в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации. 
 
След приключване на процедурата по прием на заявления за доброволец, комисия оценява кандидатурите и се произнася, а кметът на общината сключва индивидуален договор с всеки. Доброволците преминават първоначален основен курс на обучение и получават от местната Община облекло и застраховка.
 
За информация и записване от Община Севлиево посочват инж. Димитър Ножаров, с телефон за връзка 0888214342, стая 207 в общинската администрация. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.