Търсене

Общински съветник за първата си заплата: "Най-лесните пари, които съм изкарвал"

Общински съветник за първата си заплата: "Най-лесните пари,

Заседание на новия Общински съвет в Севлиево

от Емилия Димитрова

Вчера Боян Ботев, общински съветник първи мандат в новоизбрания Общински съвет на Севлиево, публикува във фейсбук платежното нареждане, с което му е изплатена първата заплата като съветник. Сумата е 426.79 лв. Това са пари, "изкарани" за по-малко от два часа, тъй като Ботев положи клетва на 28 ноември т.г. Същия ден имаше заседание на Общинския съвет, а след него съветниците не са имали ангажименти.

Това са най-лесните пари, които някога съм изкарвал, коментира пред "Севлиево онлайн" Боян Ботев. И обясни, че веднага след получаване на превода е наредил парите да постъпят по сметката на сдружение „Граждани за Севлиево“, а по-късно ще се вземе решение за каква кауза ще бъдат насочени. Заплатите си са дарили и колегите му от групата, уточни по-късно Ботев. 

"Сега разбирам защо напливът към местата в Общинския съвет е толкова голям. А тази сума ще расте след Нова година, когато бюджетните заплати скачат. За мен това е напълно лишено от логика, срамувам се“, коментира Ботев, който възнамерява на следващото заседание на местния парламент да поиска от колегите си да одобрят работа без заплати. "Нали всички през кампанията говорехме, че ще работим за Севлиево. Ето ни възможност да покажем, че сме били искрени пред съгражданите си".  

Малко вероятно е подобно предложение да получи необходимата подкрепа, ако се съди по предишни опити. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.