Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
През 2019 г. 78 стажанти преминаха стаж в "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях бяха студенти

от Емилия Димитрова

Тази година се навършват 25 години от първата стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима". А статистиката сочи, че 20% от стажантите на компанията след дипломирането си стават нейни служители, сподели днес изпълнителният директор на компанията Ярослав Дончев. Днес Дончев е начело на дружеството, но и неговият път е започнал от стажантската програма - факт, сам по себе си показателен за приемствеността, но и за подготовката, която стажантите получават, докато работят през летните месеци.

Процентът на стажантите в българските заводи на "Идеал Стандарт Интернешънъл", които продължават работа в компанията, е по-голям от този в Европа, сподели Ярослав Дончев 

През 2019 г. 78 стажанти преминаха своя стаж в двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях са студенти в български и чуждестранни университети. Младите хора споделиха днес, по време на закриването на програмата, че са се научили на дисциплина, да бъдат точни при спазване на работните графици, прозряли са какво означава колегиалност и лоялност към екипа и компанията. 

Ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева се обърна към младите хора с "колеги" и им благодари за огненото лято, снимка: "Севлиево онлайн"

"С вас беше весело", сподели и ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева в емоционално "сбогуване" със стажантите. А за да покажат, че младостта освен отговорна е закачлива, те бяха подготвили забавна програма, достойна за екипа на "Идеал Стандарт-Видима". В нея имаше изпълнения на песни - Яна Димитрова от вокана формация "Up stream voices" и стажантка през 2019 г. бе едно от доказателствата, че младостта може да побере едновременно амбиция, отговорност и забавления. Имаше огнено шоу, скечове, поезия, естествено посветена на стажантското лято, благодарности и признания. 

Стажанти и служители на компанията в обща снимка за спомен

Закриването на тазгодишната стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" премина под мотото "Огнено лято", а стажантите бяха подготвили индивидуален подарък за всеки от гостите им. На финала признаха, че сред тях има такива, които броят дните до завършване на образованието им, за да се влеят в екипа на двата завода в Севлиево.

Всъщност точно стажантската програма е начинът, по който компанията си отглежда кадри, а това освен гаранция за добър подбор на специалисти е и възможност младите хора да прозрат още докато учат какво означава реална работна среда. 

 

 

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес