Търсене

Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"

Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Станд

През 2019 г. 78 стажанти преминаха стаж в "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях бяха студенти

от Емилия Димитрова

Тази година се навършват 25 години от първата стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима". А статистиката сочи, че 20% от стажантите на компанията след дипломирането си стават нейни служители, сподели днес изпълнителният директор на компанията Ярослав Дончев. Днес Дончев е начело на дружеството, но и неговият път е започнал от стажантската програма - факт, сам по себе си показателен за приемствеността, но и за подготовката, която стажантите получават, докато работят през летните месеци.

Изображение - 2869

Процентът на стажантите в българските заводи на "Идеал Стандарт Интернешънъл", които продължават работа в компанията, е по-голям от този в Европа, сподели Ярослав Дончев 

През 2019 г. 78 стажанти преминаха своя стаж в двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях са студенти в български и чуждестранни университети. Младите хора споделиха днес, по време на закриването на програмата, че са се научили на дисциплина, да бъдат точни при спазване на работните графици, прозряли са какво означава колегиалност и лоялност към екипа и компанията. 

Изображение - 2870

Ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева се обърна към младите хора с "колеги" и им благодари за огненото лято, снимка: "Севлиево онлайн"

"С вас беше весело", сподели и ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева в емоционално "сбогуване" със стажантите. А за да покажат, че младостта освен отговорна е закачлива, те бяха подготвили забавна програма, достойна за екипа на "Идеал Стандарт-Видима". В нея имаше изпълнения на песни - Яна Димитрова от вокана формация "Up stream voices" и стажантка през 2019 г. бе едно от доказателствата, че младостта може да побере едновременно амбиция, отговорност и забавления. Имаше огнено шоу, скечове, поезия, естествено посветена на стажантското лято, благодарности и признания. 

Изображение - 2871

Стажанти и служители на компанията в обща снимка за спомен

Закриването на тазгодишната стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" премина под мотото "Огнено лято", а стажантите бяха подготвили индивидуален подарък за всеки от гостите им. На финала признаха, че сред тях има такива, които броят дните до завършване на образованието им, за да се влеят в екипа на двата завода в Севлиево.

Всъщност точно стажантската програма е начинът, по който компанията си отглежда кадри, а това освен гаранция за добър подбор на специалисти е и възможност младите хора да прозрат още докато учат какво означава реална работна среда. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.