Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
През 2019 г. 78 стажанти преминаха стаж в "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях бяха студенти

от Емилия Димитрова

Тази година се навършват 25 години от първата стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима". А статистиката сочи, че 20% от стажантите на компанията след дипломирането си стават нейни служители, сподели днес изпълнителният директор на компанията Ярослав Дончев. Днес Дончев е начело на дружеството, но и неговият път е започнал от стажантската програма - факт, сам по себе си показателен за приемствеността, но и за подготовката, която стажантите получават, докато работят през летните месеци.

Процентът на стажантите в българските заводи на "Идеал Стандарт Интернешънъл", които продължават работа в компанията, е по-голям от този в Европа, сподели Ярослав Дончев 

През 2019 г. 78 стажанти преминаха своя стаж в двата завода на "Идеал Стандарт-Видима", трийсет от тях са студенти в български и чуждестранни университети. Младите хора споделиха днес, по време на закриването на програмата, че са се научили на дисциплина, да бъдат точни при спазване на работните графици, прозряли са какво означава колегиалност и лоялност към екипа и компанията. 

Ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева се обърна към младите хора с "колеги" и им благодари за огненото лято, снимка: "Севлиево онлайн"

"С вас беше весело", сподели и ръководителят на стажантската програма Светла Георгиева в емоционално "сбогуване" със стажантите. А за да покажат, че младостта освен отговорна е закачлива, те бяха подготвили забавна програма, достойна за екипа на "Идеал Стандарт-Видима". В нея имаше изпълнения на песни - Яна Димитрова от вокана формация "Up stream voices" и стажантка през 2019 г. бе едно от доказателствата, че младостта може да побере едновременно амбиция, отговорност и забавления. Имаше огнено шоу, скечове, поезия, естествено посветена на стажантското лято, благодарности и признания. 

Стажанти и служители на компанията в обща снимка за спомен

Закриването на тазгодишната стажантска програма на "Идеал Стандарт-Видима" премина под мотото "Огнено лято", а стажантите бяха подготвили индивидуален подарък за всеки от гостите им. На финала признаха, че сред тях има такива, които броят дните до завършване на образованието им, за да се влеят в екипа на двата завода в Севлиево.

Всъщност точно стажантската програма е начинът, по който компанията си отглежда кадри, а това освен гаранция за добър подбор на специалисти е и възможност младите хора да прозрат още докато учат какво означава реална работна среда. 

 

 

Превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките
Бизнес
Бизнесът събра 21 500 лв. за ремонт на двора на Детски комплекс
Бизнес
ЗАПОВЯДАЙ НА ПЪРВИЯ ДЕН НА КАРИЕРАТА В МАГАЗИН LIDL СЕВЛИЕВО
Бизнес
Супер разпродажба на тетрадки в книжарница М-ПРЕС през септември
Бизнес
Второ място за Севлиево от от спортния работнически фестивал
Бизнес
И тази събота LIDL Севлиево отваря врати за търсещите кариерни възможности
Бизнес
IDEAL STANDARD е любима марка на българите в стоки за бита
Бизнес
Протест: автобусите в община Севлиево карат без винетки
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
"Идеал Стандарт – Видима" продължава да расте, с 5% през 2018 г.
Бизнес
Кои дружества в Севлиево са в топ 100 на най-големите компании
Бизнес
От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Мария Петрова поема Ротари клуб Севлиево за следваща година
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес