Търсене

От АПИ обявиха, че ще похарчат 40 млн. лв. за ремонти, но пътят Кормянско-Малък Вършец-Крамолин не е в списъка

Емилия Димитрова
От АПИ обявиха, че ще похарчат 40 млн. лв. за ремонти, но пътят Кормянско-Малък Вършец-Крамолин не е в списъка

С над 40 млн. лв. Агенция „Пътна инфраструктура“ финансира ремонтите на три обекта от републиканската пътна мрежа в област Габрово, съобщиха вчера от Областната администрация в Габрово. В списъка за ремонти обаче липсва пътя Кормянско - Малък Вършец - Крамолин, който от години прилича по-скоро на черен път, отколкото на част от републиканска пътна мрежа. 

В съобщението, разпратено до медиите от областната администрация, се посочва, че над 5 млн. лв. са определени за трасето Царева Ливада-Дряново.

Повече от 13 млн. лв. са отпуснати за пътя Севлиево-Градница-Бериево до границата с Ловеч.

В същото съобщение се посочва, че продължават дейностите по текущи ремонти на отсечките Трявна-Царева Ливада и Кормянско-Агатово, но не се казва нищо за продължението до Крамолин. Освен това се говори за текущ ремонт, което на езика на пътното строителство означава изкърпване на определени участъци, а по този път всички знаят, че кърпежите вече не вършат работа, защото дупките са една до друга и все по-дълбоки.

През месец август е планиран текущ ремонт на пътя Севлиево-Дряново, информират още от Областта.

Това, което е най-фрапиращо в информацията, която от областната администраци разпратиха след разговор с директора на Областното пътно управление инж. Деян Георгиев, е че предстои ремонт на участъка Севлиево-Драгановци, а парите за него са близо 22 млн. лв.

Това е същият път, открит през 2018 г. след основен ремонт за 13 млн. лв. Рехабилитацията обхвана 14,6 км от пътя Севлиево - Драгановци, а проектът беше известен като лот 11, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.  

Какво налага пет години по-късно отново да се прави ремонт на пътя Севлиево - Драгановци, при това за два пъти повече пари, "Севлиево онлайн" попита в АПИ. Въпросите бяха изпратени днес следобед със заявление за достъп до обществена информация, в което медията поиска информация и за трагичното състояние на пътя Севлиево - Крамолин, както и какви планове има АПИ за него. 

Изображение - 13624Това е само една от многото дупки, осеяли пътя към Агатово, Крамолин, Малък Вършец, снимката е споделена от редовно пътуващ по пътя гражданин в социална мрежа  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.