От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Ярослав Дончев - първият стажант на "Идеал Стандарт-Видима", днес - първият човек в компанията, позиционирана в Севлиево

Тази година "Идеал Стандарт-Видима" посреща за двайсет и пети път стажанти. Стажантската програма на компанията освен утвърдена начин за приобщаване на младите, показва от първо лице какво е реална работна среда, и е един от пътищата, чрез които компананията подбира своите кадри. А че програмата е успешна, е повече от ясно, след като днешният изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев е от стажантите в първата стажантска програма през 1994 г.

„Изключително съм щастлив, че за поредна година откриваме стажантската програма. Тази година е много специална за мен и някои мои колеги. Навършват се 25 години стажантска програма. И много добре знам, защото аз бях първият стажант", спомни си Дончев при посрещането на тазгодишните стажанти. "Много съм щастлив, че виждам толкова много млади хора и програмата се развива и разширява – има както студенти, така и ученици". Той не скри от младите, че е важно още от самото начало да се докоснат до реалния трудов живот в една международна корпорация и да работят с хора, които имат много опит.

През юбилейната гоодина в стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" се включват рекорден брой стажанти - 78 студенти и ученици, част от тях на производствена практика, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Ярослав Дончев сподели, че първите шест месеца от годината са много добри за компанията с преизпълнение на плановете, зад които стои много труд и постоянство: „Този успех се е превърнал в традиция. Успехът и традицията не идват с късмет, а с много знания, много работа и упоритост. Това е нещото, което бих пожелал на всички да усетите и да вземете от стажа си в компанията. Успех!“

Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа, пожела на младежите „гребете с пълни шепи, питайте много, учете се. Пожелаваме Ви едно успешно и трудолюбиво лято. Надявам се поне някои от вас в края на лятото да си кажат: „Ето това искам да работя“. 

Тази година 78 младежи се включват в лятната стажантска пограма на компанията с ръководител Светлана Георгиева. С „Добре дошли!“ бяха посрещнати 28 студента за лятната стажантска програма „Път към успеха“, 31 ученици на летен стаж в производствените площадки на заводите и 19 ученици от ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ на производствена практика.

В "Стажантско лято 2019" се включват студенти в български и чуждестранни университети. Тази година има стажанти от техническите университети в Габрово и София, УНСС, Стопанска Академия – Свищов, Великотърновския университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, университети в Дания, Англия и Австрия.

Стажантската програма започна на 1 юли и ще продължи до 4 септември т.г. Тя преминава под мотото „Път към успеха. С талант, амбиция и желание успехът е на едно лято разстояние“.

"Севлиево онлайн"

 

Клиент на "Хелиос" от Силистра спечели автомобил Форд Фокус
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Късметлията на "Хелиос" днес си тръгна със спечеления автомобил
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес