От стажант до изпълнителен директор - Ярослав Дончев 25 г. по-късно
Ярослав Дончев - първият стажант на "Идеал Стандарт-Видима", днес - първият човек в компанията, позиционирана в Севлиево

Тази година "Идеал Стандарт-Видима" посреща за двайсет и пети път стажанти. Стажантската програма на компанията освен утвърдена начин за приобщаване на младите, показва от първо лице какво е реална работна среда, и е един от пътищата, чрез които компананията подбира своите кадри. А че програмата е успешна, е повече от ясно, след като днешният изпълнителен директор на "Идеал Стандарт-Видима" Ярослав Дончев е от стажантите в първата стажантска програма през 1994 г.

„Изключително съм щастлив, че за поредна година откриваме стажантската програма. Тази година е много специална за мен и някои мои колеги. Навършват се 25 години стажантска програма. И много добре знам, защото аз бях първият стажант", спомни си Дончев при посрещането на тазгодишните стажанти. "Много съм щастлив, че виждам толкова много млади хора и програмата се развива и разширява – има както студенти, така и ученици". Той не скри от младите, че е важно още от самото начало да се докоснат до реалния трудов живот в една международна корпорация и да работят с хора, които имат много опит.

През юбилейната гоодина в стажантската програма на "Идеал Стандарт-Видима" се включват рекорден брой стажанти - 78 студенти и ученици, част от тях на производствена практика, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Ярослав Дончев сподели, че първите шест месеца от годината са много добри за компанията с преизпълнение на плановете, зад които стои много труд и постоянство: „Този успех се е превърнал в традиция. Успехът и традицията не идват с късмет, а с много знания, много работа и упоритост. Това е нещото, което бих пожелал на всички да усетите и да вземете от стажа си в компанията. Успех!“

Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа, пожела на младежите „гребете с пълни шепи, питайте много, учете се. Пожелаваме Ви едно успешно и трудолюбиво лято. Надявам се поне някои от вас в края на лятото да си кажат: „Ето това искам да работя“. 

Тази година 78 младежи се включват в лятната стажантска пограма на компанията с ръководител Светлана Георгиева. С „Добре дошли!“ бяха посрещнати 28 студента за лятната стажантска програма „Път към успеха“, 31 ученици на летен стаж в производствените площадки на заводите и 19 ученици от ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“ на производствена практика.

В "Стажантско лято 2019" се включват студенти в български и чуждестранни университети. Тази година има стажанти от техническите университети в Габрово и София, УНСС, Стопанска Академия – Свищов, Великотърновския университет, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, университети в Дания, Англия и Австрия.

Стажантската програма започна на 1 юли и ще продължи до 4 септември т.г. Тя преминава под мотото „Път към успеха. С талант, амбиция и желание успехът е на едно лято разстояние“.

"Севлиево онлайн"

 

Десетото издание на "Дни на кариерата" е на 22 октомври в Габрово
Бизнес
АББ представи модернизирана производствена база в Севлиево
Бизнес
Покана за заключителна пресконференция по проект
Бизнес
Огнено лято "отчетоха" стажантите на "Идеал Стандарт-Видима"
Бизнес
Супер разпродажба на тетрадки в книжарница М-ПРЕС през септември
Бизнес
Журито в „Баня на годината“: "Създавайте проекти с мисъл за хората"
Бизнес
На заключителна пресконференция БАРТЕР ЕООД отчете изпълнението на проект
Бизнес
Роберто Паломба e председател на журито на "Баня на годината 2019"
Бизнес
Позлатен смесител лимитирана серия получи в Севлиево Бойко Борисов
Бизнес
85 години да гледаш напред с благодарност
Бизнес
АББ изгради втори завод в Петрич
Бизнес
Богомил Петков поиска експертиза за решаване проблема с водата
Бизнес
"Идеал Стандарт – Видима" продължава да расте, с 5% през 2018 г.
Бизнес
История за амбиция в името на хората, която се пише 85 г.
Бизнес
Над 300 млн. лв. са инвестирали "Идеал Стандарт-Видима" за 27 г.
Бизнес
Ford Focus подарява "Хелиос" на клиент, закупи стока или услуга
Бизнес